Foto: AP/Scanpix
Starptautiskā Airēšanas federācija (FISA) paudusi neizpratni par Riodežaneiro mēra Eduardu Paeša izteikumiem, ka skatītājiem ieeja uz olimpiskajām un paralimpiskajām airēšanas sacensībām vajadzētu būt par brīvu nevis uz biļetēm.

"Ejiet uz pludmali, nolieciet savus atpūtas krēslus, dzeriet mierīgi savu alu kopā ar ģimeni un skatieties airēšanas sacensības par velti," vietējiem žurnālistiem izteicies Riodežaneiro mērs, piebilstot, ka viņš "uz to netērētu savu naudu", ja būtu parastais pilsētas iedzīvotājs.

FISA izpilddirektprs Mets Smits Paeša izteikumus ir nodēvējis par "šokējošiem un pārsteidzošiem".

"Es neatceros, ka olimpiskās mājvietas mērs būtu izteicis šādus komentārus," Smitu citē portāls "insidethegames.biz". "Pārbaudes sacensību laikā viņš bija tik draudzīgs un pozitīvi noskaņots. Viņš pat teica, ka neesot nekādu problēmu attiecībā uz peldošās skatītāju tribīnes uzcelšanu."

Pilsētas municipālās olimpiskās kompānijas vadītājs Žuakims Monteiru gan izteicies, ka mēra izteikumi ir "nepareizi interpretēti". Paešs esot runājis bērnu parka atklāšanā un runājis par olimpiskajiem pasākumiem, par airēšanu mērs teicis, ka tās būšot ļoti labas sacensības, jo notiks skaistā vietā, pilsētas vidū, un tās varēs skatīties ikviens, arī tie, kam nebūs biļetes, kuru skaits uz airēšanas sacensībām ir ļoti ierobežots.

Plānots, ka airēšanas sacensības Rio varēs vērot ap 6000 skatītāju. 2012. gada Londonas Olimpiskajās spēlēs tieši šis sporta veids bija viens no populārākajiem, ko klātienē noskatījās 20 tūkstoši fanu. Turklāt tieši airēšana ir viens no tiem sporta veidiem, kas šāgada Olimpiādē valsts ekonomiskās krīzes dēļ pakļauts vislielākajiem budžeta ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!