Foto: LETA
Sporta inventāru piegādā kāds būvnieks, kura uzskaitē handbola preču nemaz nav. Interneta mājaslapu izstrādājis automobiļu rezerves daļu vairumtirgotājs. Savukārt grāmatvedības pakalpojumus sniedz uzņēmums, kam nav nepieciešamās atļaujas un pieejas, un handbola bumbas pirktas no ziedu un augu vairumtirgotāja. Šie un vēl vairāki aizdomīgi darījumi atklājušies Latvijas Handbola federācijā (LHF), kas tagad tiesā saņēmusi labvēlīgu spriedumu un no bijušā ģenerālsekretāra Gunta Ciematnieka piedzinusi vairāk nekā 110 000 eiro.

Ciematnieks kā ģenerālsekretārs bija vienīgais LHF valdes loceklis un četrus gadus bija vienīgais LHF pārstāvis ar paraksta tiesībām, tādējādi viņš bija atbildīgs un kontrolēja visus darījumus biedrībā. Tā kā LHF padomei bija aizdomas par Ciematnieka veikto darbu, biedrība pieaicināja neatkarīgo auditoru SIA "Infoproject", kas veica laika periodā no 2018. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 17. augustam veikto darījumu auditu. Pēc "Infoproject" sniegtās informācijas, LHF lēma, ka biedrībai nodarīti zaudējumi 125 387,50 eiro apmērā.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka tiesā izskatītas desmit epizodes, kurās saskatāmas biedrībai nodarītu zaudējumu pazīmes. Trīs epizodēs figurē Lietuvā reģistrēti uzņēmumi "Amarinus", "Kodesta" un "Florega".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!