Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas homoseksuāļu tiesību aizstāvju organizācija plāno pēc Soču olimpiskajām spēlēm sarīkot Maskavā "geju olimpiādi" un aicina visas sporta zvaigznes, žurnālistus un amatpersonas atbalstīt šo pasākumu.

Plānots, ka "geju olimpiāde" sāksies 2014.gada 26.februārī un ilgs līdz 2.martam, otrdien informēja Krievijas Lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) sporta federācijas valdes priekšsēdētājs Viktors Romanovs.

Ziemas olimpiskās spēles Sočos risināsies no 7. līdz 23.februārim.

"Mēs sākam 26.februārī, lai cilvēki, kuri vēlas - sporta cilvēki, amatpersonas, žurnālisti - var doties no Sočiem uz Maskavu, lai mūs atbalstītu," norādīja Romanovs.

"Mēs būsim pateicīgi ikvienai amatpersonai vai slavenam cilvēkam, kurš ieradīsies mūs atbalstīt," viņš piebilda.

Romanovs uzsvēra, ka, rīkodami "geju olimpiādi", viņi nepārkāpj pretrunīgi vērtēto likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu mazgadīgo vidū.

"Likums mūs neaptver, jo mēs nepropagandējam homoseksuālismu, bet propagandējam sportu un veselīgu dzīvesveidu. Mēs nepārkāpjam likumu," uzsvēra Romanovs. Tomēr viņš atzina, ka spēles ir atbilde uz homofobisko klimatu, kāds izveidojies Krievijā.

"Mēs ļoti labi saprotam, ka šajos grūtajos laikos (..) mēs nevaram stāvēt malā," norādīja Romanovs.

Lai rīkotu sporta pasākumu, Krievijas LGBT Sporta federācijai nav nepieciešama varasiestāžu atļauja, kā tas ir gadījumā, ja tiek organizēts praids. Protams, federācija informēs Sporta ministriju, Maskavas domi un policiju par visiem pasākumiem, kas paredzēti spēļu laikā.

Krievijas LGBT Sporta federācija, kas reģistrēta kā nekomerciāla organizācija, kopš savas nodibināšanas 2010.gadā organizējusi vairākus sporta pasākumus, kuros piedalījušies vairāki simti cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!