Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkiete Lorēna Silbermane ir apņēmusies kļūt par pirmo sievieti, kas profesionāli iesaistīsies Amerikas futbola līgas (NFL) čempionātā, vēsta vietējie mediji.

28 gadus vecā Silbermane šajā nedēļas nogalē gatavojas piedalīties vienā no 10 treniņnometnēm, kurā potenciālos spēlētājus noskata NFL skauti, un noslēgt līgumu ar kādu no komandām. Līdz šim neviena sieviete šajās nometnēs nav piedalījusies.

Viņas mērķis, cenšoties pievienoties kādai profesionālai amerikāņu futbola komandai, ir iedrošināt jaunas sievietes ticēt saviem sapņiem un censties tos piepildīt. "Nevaru iedomāties labāku lomu kā būt par iedvesmotāju jaunām sievietēm un pārējiem iet uz savu mērķi, lai arī cik nereāls tas šķistu," saka Lorēna intervijā "USA Today". "Man bija patīkami no profesionālām sporta komandu treneriem saņemt uzaicinājumus strādāt kopā ar viņiem un izstrādāt virtuālus treniņu plānus, kad viņi uzzināja par mani. Mans sapnis ir spēlēt profesionāli [amerikāņu] futbolu. Vai kāds man to var pārmest?"

Lorēna ar amerikāņu futbolu nodarbojas hobija līmenī, bet Viskonsinas universitātē spēlējusi futbola un lakrosa komandā, kā arī aizrāvusies ar basketbolu un tenisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!