Foto: AFP/Scanpix
Neiroķirurgs Jonatans Degens ieteicis pasaules čempionam smagajā svarā Vitālijam Kļičko nekavējoties beigt profesionālo boksera karjeru, vēsta interneta mājaslapa "from-ua.com".

Degens ir viens no vadošajiem ārstiem kustību funkciju traucējumu un Parkinsona slimības jautājumos.

"Vitālijam Kļičko nekavējoties ir jāpārtrauc boksera karjera. Visus neuzvarēsi. Viņš jau ir kļuvis par leģendu, un viņam pienācis laiks padomāt par veselību," saka speciālists.

Degens vērojis Kļičko uzvedību pirms spēles ar Tomašu Adameku un pēc cīņas. "Atcerēsimies, ka viņam cīņā bija nenoliedzams pārsvars, taču tā arī nespēja veikt kādu nokautējošu sitienu. Viņam vienkārši bija grūti kontrolēt savu ķermeni. Tā vietā Adameks saņēma stipras dunkas."

Lai gan daudzi norādot uz Kļičko slikto sitienu tehniku, ārsts domā savādāk – iemesls ir neiroloģija. Speciālists aicina apskatīties Kļičko cīņas ar Lenoksu Lūisu un Kevinu Džonsonu un salīdzināt tās ar pēdējām cīņām.

"Salīdziniet arī Vitālija runu iepriekš un pēdējo preses konferencē pirms cīņas [pret Adameku]. Starpība ir ievērojama. Es ilgi to pētīju un varu teikt, ka pēc ringā aizvadītajiem ilgajiem gadiem lielākajai daļai bokseru parādās tā saucamie tranzīttraucējumi. Cilvēks izskatās sveiks un vesels, taču ķermeņa stāvoklis....Runa ir par biežu amnēziju, samaņas miglainību, bremzētām un traucētām motoriskajām funkcijām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!