Foto: Shutterstock

Lai operatīvāk risinātu pretenzijas saistībā ar seksuālās uzmākšanās skandālu, ASV Vingrošanas federācija ("USA Gymnastics") iesniegusi maksātnespējas pieteikumu, ziņo ārzemju mediji.

Bankrota procedūra neliegšot atbalstīt sportistus un pilnībā funkcionēt, izpildot pienākumus pret visiem biedriem, teikts "USA Gymnastics" paziņojumā.


"Mūsu pienākums pret cietušajiem ir pilnībā beidzot apmierināt visas prasības, kas balstītas uz briesmīgajiem nodarījumiem pagātnē, un ar maksātnespējas procesa iesākšanu varam to paātrināt un palīdzēt dzīvot tālāk," saka "USA Gymnastics" direktoru padomes priekšsēdētāja Katrīna Kārsone. "Mūsu sports ir kļuvis drošāks un spēcīgāks, pateicoties šīm sievietēm."

Cietušo prasības federācija sedz no iepriekš iegādātās apdrošināšanas un bankrota procedūra šīs izmaksas neietekmē, norāda organizācija. Prasības pret "USA Gymnastics" tiesā iesnieguši vairāki desmiti sieviešu, kas savulaik cietušas no seksuālas vardarbības sportā.

Advokāts Džons Menlijs, kurš pārstāv prasību iesniegušās sievietes, savukārt uzskata, ka maksātnespējas pieteikšana norāda uz federācijas "nespēju izpildīt savu galveno atbildību, aizsargājot sportistes no varmācības".

Kā ziņojām, šā gada janvārī bijušais ASV vingrošanas izlases ārsts Lerijs Nasars tika notiesāts uz 175 gadiem par seksuālu uzmākšanos sportistēm ilgstošā laika posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!