Foto: DELFI
Latvijas badmintoniste Ieva Pope trešdien Eiropas čempionātā, kas risinās Dānijas pilsētā Koldingā, piedzīvoja zaudējumu sacensību otrajā kārtā un izstājās no turnīra.

Popei pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 11:21, 11:21 piekāpās mājiniecei Natālijai Kohai Rodei, kura izlikta ar astoto numuru. 21 gadu vecā dāniete pasaules ranga sarakstā atrodas augstajā 41. vietā, kamēr 23 gadus vecā Pope ir tikai 314. vietā.

Lai gan spēles sākumā pirmo trīs punktus guva Pope, nākamajās astoņās izspēlēs viņa guva tikai vienu punktu. Vairākas kļūdas neļāva viņai saasināt spēli un nācās piedzīvot zaudējumu pirmajā setā ar 11:21. Otrajā setā jau no sākuma vadību uzņēmās dāniete. Seta vidū Pope guva trīs punktus pēc kārtas, samazināja rezultāta starpību līdz 10:14, tomēr Koha Rode atguvās un droši uzvarēja visā mačā.

Eiropas čempionātā, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, tiek noskaidroti čempioni piecās kategorijās: vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, jauktās dubultspēlēs.

Eiropas čempionātā var piedalīties ierobežots spēlētāju skaits - 48 spēlētāji vienspēlēs un 32 pāri dubultspēlēs. Spēlētāji uz Eiropas čempionātu kvalificējās saskaņā ar Pasaules badmintona federācijas reitingu 23.februārī. No vienas valsts attiecīgajā kategorijā nevar piedalīties vairāk kā četri dalībnieki.

Pope ir 1994. gadā dzimusi rīdziniece, kura jau četrus gadus nopietni trenējas Nīderlandē, spēlējot augstākās līgas klubā "Zijderveld Van BV". 2016.gadā Ieva Pope Latvijas Olimpiādes badmintona turnīrā kļuva par absolūto čempioni, izcīnot zelta medaļas visās trijās iespējamās kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!