Latvijas badmintonistes Anna Kupča un Jekaterina Romanova aizvadītajā nedēļas nogalē Horvātijas pilsētā Dubrovnikā izcīnīja otro vietu "Croatia Open 2022" turnīra dubultspēlēs, informēja Latvijas Badmintona federācija.

Turnīrā startēja vairāk nekā 350 spēlētāju no 47 valstīm, tajā skaitā no tādām badmintona lielvalstīm kā Indija, Indonēzija, Vjetnama, Singapūra, Malaizija, Honkonga, Anglija, Francija un Vācija.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktās Kupča un Romanova astotdaļfinālā ar 2-1 (17:21, 21:19, 21:18) pieveica pasaules badmintona leģendas Misbuna Sideka trenētās Vence Čanu un Siti Zulaiku. Jāpiezīmē ka Sideks ir bijis Malaizijas nacionālās izlases treneris un strādājis ar tādu pasaules badmintona leģendu kā Lī Čongu Veju.

Ceturtdaļfinālā latvietes ar 2-1 (21:17, 17:21, 21:14) pieveica Čehijas duetu Lusiju Krulovu un Petru Maiksnerovu. Pusfināla kārta latvietēm bija brīva, ko spēlētājas no Kipras atsauca savu dalību.

Finālspēlē Kupča un Romanova ar 0-2 (11-21, 7-21) piekāpās Honkongas spēlētājām Loklokai Lui un Šiujī Ngai.

Sieviešu vienspēļu pamatturnīrā Jekaterina Romanova guva vienu uzvaru un ierindojās dalītajā devītajā vietā, bet Anna Kupča dalīja septiņpadsmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!