Foto: AP/Scanpix/LETA
Titulētā amerikāņu vingrotāja Simona Bailsa ceturtdien kļuva par vēsturē pirmo vingrotāju, kura sieviešu sacensībās izcīnījusi četrus pasaules čempiones titulus daudzcīņā.

Dohā notiekošajās meistarsacīkstēs 21 gadus vecā Bailsa daudzcīņas finālā iekrāja 57,491 punktu, kas bija labākais rezultāts. Sudrabu ar 55,798 punktiem izcīnīja japāniete Mai Murakami, bet bronzu ar 55,732 punktiem ieguva vēl viena amerikāniete Morgana Hērda.

Savulaik trīs pasaules čempionātu zelta medaļas daudzcīņā izcīnīja krieviete Svetlana Horkina, kura čempiontitulus guva laika posmā no 1997. līdz 2003. gadam, bet tagad Bailsa kļuvusi par vienīgo rekordisti.

Bailsas kontā ir arī četras olimpisko spēļu un 12 pasaules čempionātu zelta medaļas.

Bailsa nepilnu diennakti pirms starta pasaules čempionātā nonāca slimnīcā. Viņai tika konstatēti nierakmeņi, taču tie nekļuva par šķērsli viņas dalībai meistarsacīkstēs.

No Latvijas vingrotājām daudzcīņā 74. vietu izcīnīja 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu čempiona brīvajās kustībās Igora Vihrova meita un audzēkne Elīna, bet 127. pozīcijā bija Anastasija Dubova, savukārt Alīna Circene piedalījās tikai vingrojumos uz baļķa.

Vīriem par čempionu daudzcīņā tika kronēts krievs Artūrs Dalalojans, kurš finālā tika pie 87,598 punktiem. Pie tikpat punktiem tika ķīnietis Žoutens Sjao, kuram ar abiem vingrotājiem sliktāko rezultātu no sešām disciplīnām, nācās samierināties ar sudrabu. Savukārt trešais ar 86,331 punktu bija krievs Ņikita Nagornijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!