Svētdien notika divas spēles Baltijas klubu čempionātā regbijā, kur Latvijas komandas "LMT/Eži" un "Valmieras fēnikss" piedzīvoja zaudējumus.

"LMT/Eži" regbisti aizvadītajā mačā ar rezultātu 24:69 zaudēja RK "Šiauliai" spēlētājiem.

"Kādu sastāvu spējām pulcināt, tā arī nospēlējām," pēc zaudētā mača atzina "LMT/Eži" treneris Juris Straume. "Objektīvu iemeslu dēļ pirmie mēs šajās sacensībās nevaram būt, tāpēc tagad vairāk izmantojam šo turnīru kā pieredzes kalvi mūsu jaunajiem regbistiem. Prieks, ka uzvaru draudzības spēlē izcīnīja mūsu U17 vecuma grupas komanda, kuri pirms tam spēja pieveikt arī Šauļu "Baltrex". Pagaidām vēl mēs Lietuvai zaudējam pieaugušo sacensībās, bet kā būs pēc pāris gadiem, kad juniori un jaunieši arvien vairāk iesaistīsies īstajās vīru cīņās?"

Tikmēr "Valmieras fēnikss" vienība ar rezultātu 10:30 atzina Šauļu "Baltrex" pārākumu.

"Līdz pat 15. minūtei bijām vadībā ar 5:0," pastāstīja valmieriešu galvenais treneris Kristaps Staņa. "Savukārt otrajā puslaikā viesi pēc viņu trenera veiktās "sapurināšanas" nodemonstrēja īstu lietuviešu regbiju, kuram vēl nespējām pretoties... Kopumā vērtējot, jāsecina, ka mačs bija aizraujošs, interesants un ātrs. Paldies sāncenšiem, kuri nebijās mērot tālo ceļu līdz Valmierai."

Baltijas Klubu čempionāta spēles tagad atsāksies jūlija sākumā (6., 7. jūlijā), kad "Baltrex" uzņems "Kalves" regbistus, RK "Šiauliai" mērosies spēkiem ar RK "Miesnieki", bet "LMT/Eži" uzņems Šauļu "Vairas".

Baltijas čempionāta pirmajā divīzijā spēkiem mērojas trīs Lietuvas un četras Latvijas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!