Foto: Shutterstock
Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) ir aizliegusi Baltkrievijas delegācijai Rio paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā stadionā ienest Krievijas karogu, norādot ka to var uzskatīt par politisku protestu, ziņo ārzemju mediji.

"Krievijai nav tiesību piedalīties 2016. gada paralimpiskajās spēlēs Rio, tāpēc neviens nenesīs Krievijas karogu atklāšanas ceremonijā," radiostacija "Govorit Moskva" citē SOK preses dienestu. "Ja baltkrievu sportisti atklāšanas ceremonijā nesīs Krievijas karogus, tas tiks uzskatīts par politisku protestu un šiem konkrētajiem sportistiem un/vai šis valsts Paralimpiskā komiteja var tikt sodīti.

Baltkrievijas Paralimpiskās komitejas (BPK) prezidents Oļegs Šepels paziņoja, ka šīs valsts delegācija, atbalstot Krievijas paralimpiešus, atklāšanas ceremonijā nesīs arī Krievijas karogus. "Es kā BPK prezidents neklusēšu ne tagad, ne Brazīlijā. Es spēļu atklāšanā ložā turēšu Baltkrievijas un pavisam noteikti arī Krievijas karogu," Šepelu citē portāls "Sputnik". "CAS lēmums ir šoks. Es teikšu, ka tā ir lielākā kļūda paralimpiskās kustības vēsturē."

Kā zināms, Rio olimpisko spēļu laikā Starptautiskā Paralimpiskā komiteja nāca klajā ar paziņojumu par Krievijas delegācijas pilnīgu diskvalifikāciju no gaidāmajām spēlēm. Krievijas Paralimpiskā komiteja (KPK) Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS) iesniedza apelāciju, taču tā tika noraidīta.

IPC savu lēmumu pamato ar Ričarda Maklarena ziņojumu par valsts uzturētu dopinga sistēmu Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!