Foto: AFP/Scanpix
Kāda sieviete seksuālos noziegumos vaino boksa Slavas zāles dalībnieku Oskaru de la Hoju, bet pats bokseris izskanējušos apvainojumus noliedz, vēsta ESPN.

Kāda sieviete pirmdien Kalifornijas tiesā iesniegusi 10 lappušu sūdzību, vainojot de la Hoju vairākos noziegumos. Viņa vēlas, lai de la Hoju tiesa sodītu par seksuālu uzbrukumu, seksuālu uzmākšanos, necienīgu attieksmi, dzimuma vardarbību un nodarītajiem emocionālajiem pārdzīvojumiem.

De la Hojas pārstāvji izplatījuši paziņojumu, noliedzot visas iesniegumā izvirzītās pretenzijas.

Iesniegumu uzrakstījusi kāda sieviete, kurai iespējamā nodarījuma brīdī – 2017. gada novembra vidū – bija 29 gadi. Viņa ar de la Hoju iepazinusies 2016. gada nogalē, bet seksuāla rakstura attiecības starp abiem sākušās vēlāk. Sieviete savā iesniegumā norāda, ka iespējamais noziegums noticis Pasadenā, kurā de la Hoja uzaicinājis apskatīt savu jauno māju. Vakarā sieviete noraidījusi boksera vēlmes pēc seksuālām izpriecām, kas sadusmojis de la Hoju. Bokseris esot kļuvis nevaldāms un nav reaģējis uz sievietes aicinājumiem apstāties.

Sievietei esot izdevies izrauties no nepatīkamās situācijas un atstāt māju. Savā iesniegumā viņa norāda, ka pēc notikušā sajutusi sāpes, tāpēc meklējusi tuvējo medicīnisko iestādi, kur viņai izrakstīti medikamenti. Tāpat sieviete apgalvo, ka pēc notikušā viņai konstatēti posttraumatiskā stresa traucējumi.

Sūdzības iesniedzēja gan nenorāda, kādēļ par notikušo nav sūdzējusies uzreiz pēc notikušā.

46 gadus vecais de la Hoja atrodas boksa popularizēšanas pasākumos Meksikā un pats nav sniedzis komentāru par notikušo, bet ar sava jurista palīdzību izplatījis paziņojumu, noliedzot sievietes izvirzītās apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!