Foto: AP/Scanpix
Brazīlijā par teroraktu plānošanu pirms 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm un to laikā notiesātas astoņas personas, kas ir pirmais tiesu gadījums šīs Dienvidamerikas valsts vēsturē, kad spriedums balstīts uz jauno anititerorisma likumu, ziņo aģentūra AP.

Apsūdzētajiem piespriests apcietinājums no sešiem līdz 15 gadiem.

Visilgāk ieslodzījumā pavadīs 33 gadus vecais Leonīds El Kadre, kurš uzskatāms par grupas līderi - viņam piespriesti 15 gadi un 10 mēneši cietumā. El Kadrem bijuši trīs profili sociālajā vietnē "Facebook", kuros viņš slavinājis teroristu uzbrukumus citās valstīs un zvērējis uzticību teroristiskajam grupējumam "Daesh". Viena no viņa visbiežāk izmantotajām frāzēm bijusi "musulmanis nevar būt īsts ticīgais, ja neatbalsta džihādu!", norādījis federālais tiesnesis Markušs Žozegrejs da Silva.

El Kadres māte un advokāte Zaīne apgalvo, ka neesot pietiekami daudz pierādījumu, ka viņas dēls patiešām plānojis veikt uzbrukumus.

"Viņiem nav nekādu pierādījumu," Zaīne El Kadre izteikusies telefonintervijā AP. "Mēs iesniegsim apelāciju un dabūsi viņu ārā."

Protestējot pret tiesas lēmumu, El Kadre plāno uzsākt 36 dienu badastreiku.

Kā ziņojām, dažas nedēļas pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu sākuma tika aizturētas 13 personas, no kurām piecas vēlāk tika atbrīvotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!