Foto: AFP/Scanpix/LETA
Brazīlijas vīriešu handbola izlase svētdien izcīnīja negaidītu uzvaru Vācijā un Dānijā notiekošā pasaules čempionāta mačā.

Brazīlieši Ķelnē pamatturnīra pirmās grupas mačā ar rezultātu 29:26 (17:13) pārspēja Horvātiju.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar deviņiem gūtiem vārtiem bija Aniels Langaru, bet horvātiem seši precīzi metieni bija Domagojam Duvnjakam.

"Horvātija ir augsta līmeņa komanda, un pat ar izcilu spēli mums būtu grūti viņus uzvarēt, tāpēc panākums uzskatāms par sensacionālu. Spēlējām ļoti intensīvi aizsardzībā tāpat kā iepriekšējos mačos. Horvātija pamainīja aizsardzības formējumu, tāpēc mums nācās pārkārtoties. Esmu lepns par to, kā salauzām viņu aizsardzību," pēc mača stāstīja Brazīlijas izlases galvenais treneris Vašingtons Nuniss da Silva.

Iepriekš brazīlieši savu labāko rezultātu sasniedza pirms sešiem gadiem, kad pasaules čempionātā izcīnīja 13.vietu.

Vēl šajā apakšgrupā pasaules čempione Francija ar 31:22 (15:11) pārspēja Islandi.

Frančiem pa pieciem vārtiem guva Melvins Rišardsons un Valantēns Portē, bet islandiešiem tikpat precīzs bija Elvars Erns Jonsons.

Šajā grupā līderpozīcijā ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ir Francija, tālāk ar pieciem punktiem trīs mačo seko Vācija, četrus punktus iekrājusi Horvātija, pa diviem punktiem ir Spānijai un Brazīlijai, bet Islande četros mačos ir palikusi bešā.

Tikmēr otrajā grupā Ungārija ar 26:21 (16:14) pārspēja Tunisiju. Ungāriem rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Žolts Baolgs, bet tunisiešiem pa pieciem vārtiem guva Usaman Buganmi un Mosbahs Sanai.

Otrā mačā Norvēģija ar 32:28 (16:14) pārspēja decembrī Rīgas domes kausā uzvarējušo Ēģipti. Norvēģiem pa desmit vārtiem guva Magnuss Abelvīks Rēds un Sanders Sagosens, bet ēģiptiešiem pa četriem vārtiem iemeta Ahmeds El-Ahmars un Mohameds Sanads.

Šajā grupā pa sešiem punktiem trīs spēlēs ir Dānijai un Zviedrijai, četrus punktus guvusi Norvēģija, trīs punkti četros mačos ir Ungārijai, pie viena punkta tikusi Ēģipte, bet bez punktiem četrās spēlēs palikusi Tunisija.

Pasaules čempionātā handbolā 24 izlases sākotnēji bija sadalītas četrās grupās pa sešām komandām katrā. Turnīra otrajai fāzei kvalificējās katras grupas trīs spēcīgākās vienības, tādējādi izveidojot vēl divas grupas pa sešām komandām, turklāt tika ņemti vērā rezultāti pret pārējām nākamajā kārtā iekļuvušajām komandām. No šīm grupām jau vairs tikai divas spēcīgākās iekļūs pusfinālā, pēc tam arī noskaidrojot šī gada pasaules čempioni.

Pirms diviem gadiem par pasaules čempioni kļuva Francija, kas finālā pārspēja Norvēģiju.

Latvijas valstsvienība šim pasaules čempionātam nekvalificējās, jo savā grupā palika otrā aiz Lietuvas un nekvalificējās izšķirošajai "play-off" kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!