Latvijas bokseris Mairis Briedis un Juniers Dortikoss no Kubas Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā cīnīsies par trim trofejām – Muhameda Ali vārdā nosaukto kausu, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu, žurnāla “The Ring” titulu, vēsta turnīra rīkotāji.

Jau vēstīts, ka Briedis un Dortikoss WBSS finālcīņu aizvadīs 26. septembrī Vācijas pilsētā Minhenē. Sākotnēji cīņa bija plānota 21. martā Rīgā, bet pandēmijas straujās izplatības dēļ, to atlika uz 16. maiju. Arī no šī datuma rīkotājiem nācās atteikties.

IBF čempionu tituls šobrīd pieder Dortikosam, kuru viņš ieguva cīņā pret amerikāni Endrū Tabiti. Žurnāla “The Ring” vērtējumā Briedis un Dotikoss ir pasaules ranga līderi savā svara kategorijā, tāpēc abi cīnīsies par “The Ring” lineālo čempionu titulu. Savukārt WBSS fināla uzvarētājs iegūst Muhameda Alī vārdā nosaukto trofeju.

“Nav iespējams prognozēt uzvarētāju, bet jebkurš, kurš iegūs Muhameda Alī trofeju, kļūs par šī sporta superzvaigzni,” sacīja turnīra rīkotājs Kalle Zauerlands.

Savukārt “The Ring” pārstāvis Toms Grejs uzsvēra, ka WBSS un “The Ring” mērķis ir noskaidrot labāko bokseri katrā svara kategorijā.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu – nedēļu pēc Brieža zaudējuma Oleksandram Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!