Foto: F64

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis nākamo cīņu varētu aizvadīt pret Lielbritānijas bokseri Lorensu Okoliju, pasākumam notiekot Mežaparka Lielajā estrādē, sociālajā vietnē "Twitter" izsakās Brieža promouters Kalle Zauerlands.

Mairis Briedis pēc sestdien izcīnītās uzvaras pār Vācijas sportistu Arturu Mannu lieki nespekulēja par savām nākotnes gaitām. Tiesa, daudz kas sakāms bija sportista pārstāvim Kallem Zauerlandam. Vācietis pauda neapmierinātību ar Latvijas valdību, apgalvojot, ka tās rīcības dēļ Briedis, visticamāk, Latvijā vairs necīnīsies. Finansiālu apsvērumu dēļ Latvijas bokseris turpmāk boksēsies vien ārzemēs.

Promouters skaidroja, ka nākamajam Brieža pretiniekam vajadzētu būt obligātajam pretendentam uz Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu Džejam Opetajam vai arī Lielbritānijas bokserim Lorensam Okolijam. Okolijs ir pašreizējais Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions, kurš ar Briedi varētu aizvadīt jostu apvienošanas cīņu.

Zauerlands sociālajos tīklos sludinājis risinājumu par labu cīņai ar Okoliju. Funkcionārs pretiniekam piedāvāja viesoties Mežaparkā, kur tiktu pulcēti desmitiem tūkstošu cilvēku. Zīmīgi, ka video publicēts mazāk nekā 24 stundas pēc funkcionāra pesimistiskajiem izteikumiem par notikumu organizēšanu Latvijā.

Okolijs drīz vien atbildēja, publicējot ekrānšāviņu ar pieejamajām avioreisu biļetēm no Londonas uz Rīgu. "Par "piečuku" redzēt Briedi un Zauerlandu? Būtu nepieklājīgi tā nedarīt," nosmēja sportists.

Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu – WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku. Savukārt Okolijs profesionālā boksera gaitas uzsāka pirms četriem gadiem un līdz šim uzvarējis visās 17 cīņās, 14 no tām ar nokautu.

Šī gada 25. septembrī Okolijs nosargāja WBO titulu, trešajā raundā nokautējot Melnkalnes bokseri Dilanu Prašoviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!