Foto: Sporta centrs

Latvijas brīvā stila cīkstonis Aleksandrs Morozovs pirmdien Skopjē sasniedza Eiropas kadetu čempionāta pusfinālu, taču tajā piedzīvoja zaudējumu, tāpēc sportistu sagaida cīņa par bronzu.

Morozovs, kurš startē svara kategorijā līdz 51 kilogramam, pirmajā cīņā ar 12:2 pārspēja šveicieti Kaju Neieru, bet ceturtdaļfinālā ar 14:4 uzvarēja slovāku Tomāšu Csoergo. Cīņā par vietu finālā Morozovs vakarā spēkojās ar turku Ademu Buraku Uzunu, kurš arī pirms tam bija svinējis divas pārliecinošas uzvaras. Tiesa, Latvijas pārstāvis nesēja izrādīt lielu pretestību konkurentam, ciešot neveiksmi ar 0:10.

Līdz ar to Latvijas pārstāvis otrdien aizvadīs cīņu par Eiropas čempionāta bronzu. Tikmēr svara kategorijā līdz 60 kilogramiem Dāvis Rimševics pirmajā kārtā ar 0:10 zaudēja Krievijas cīkstonim Bagratam Pandarijam. Savukārt svara kategorijā līdz 71 kilograma Osmans Dzaseževs astotdaļfinālā ar 0:10 piekāpās gruzīnam Bagrati Gagnidzem.

Pēcāk Dzaseževs gan kvalificējās gandarījuma kārtai, jo Gagnidze sasniedza finālu. Cīņā par vietu bronzas finālā Latvijas cīkstonis tiksies ar baltkrievu Vitāliju Iganotviču, kamēr Rimševicam sacensības ir noslēgušās. Eiropas čempionāts cīņā kadetiem Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!