Foto: F64
Latvijas sportisti Deniss Čerkovskis un Jeļena Rubļevska pirmdien izcīnīja sesto vietu Ungārijā notikušā Pasaules kausa posma modernajā pieccīņā jauktajā stafetē.

Summā sportisti tika pie 5556 punktiem, turklāt pēc pirmajām divām disciplīnām 17 pāru konkurencē Latvijas pārstāvji bija vadībā.

Čerkovskis un Rubļevska bija visspēcīgākais pāris paukošanā, peldēšanā viņi ierindojās 15.vietā, bet jāšanā sasniedza pēdējo rezultātu, noslīdot uz piekto vietu. Savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā Latvijas duets uzrādīja devīto labāko rezultātu un zaudēja vēl vietu summā.

Par jauktās stafetes uzvarētājiem ar 5724 punktiem kļuva ungāru sportisti Adams Maroši un Leila Ģenešei.

Kā ziņots, individuālajās Pasaules kausa ceturtā posma finālsacensībās Čerkovskis svētdien ar 5492 punktiem izcīnīja 23.vietu, bet Rubļevska dienu iepriekš ar 5172 punktiem uzrādīja astoto labāko rezultātu.

Tāpat vēstīts, ka Čerkovskis martā izcīnīja otro vietu Brazīlijā notikušajā Pasaules kausa otrajā posmā. Toreiz Čerkovskis uz goda pjedestāla nokļuva vien otro reizi karjerā - 2009.gadā viņš uzvarēja Budapeštas posmā.

Pagājušā gada Londonas olimpiskajās spēlēs Rubļevska izcīnīja astoto vietu, bet Čerkovskis ierindojās 19.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!