Foto: F64
Titulētajai Latvijas cīkstonei Anastasijai Grigorjevai pirms Eiropas čempionāta saslimšanas dēļ bijis saraustīts treniņu process, taču tas nav traucējis izcīnīt kontinenta meistarsacīkšu sudrabu, intervijā atklāja Grigorjeva.

Ziņots, ka Grigorjeva trešdien Serbijā Eiropas čempionātā cīņā izcīnīja sudraba medaļu, nespējot atkārtot pērn Rīgā gūto panākumu, taču savu iespaidīgo medaļu kolekciju Vecā kontinenta čempionātos papildinot ar sudraba godalgu.

Četrkārtējā Eiropas čempione Grigorjeva, šoreiz cīnoties svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, izšķirošajā cīņā ar 5:10 zaudēja Ļubovai Ovčarovai no Krievijas.

"Pārāk lielu emociju nav. Tikai desmit dienas pirms čempionāta izlēmām, ka startēsim. Gatavojāmies pasaules čempionātam, bet Eiropas meistarsacīkstēs sākotnēji bijām nolēmuši nestartēt. Sagatavošanās process bija saraustīts, jo saslimu, bet pēc tam bija nepieciešams laiks, lai atveseļotos. Normālus treniņus atsākām marta vidū. Fizisko bāzi izdevās dabūt, taču nedaudz pietrūka darba uz paklāja," stāstīja Grigorjeva.

Daugavpiliete pirms tam startēja svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, bet šajā čempionātā nolēma startēt zemākā svarā.

"Svara kategorijā līdz 63 kilogramiem manas pretinieces zina, kā es cīnos. Šajā svarā tik labs starts neizdotos. Fiziski un tehniski abas kategorijas atšķiras. Pagaidām nav skaidrības, kurā grupā startēt, ja mainīsies olimpiskās svara kategorijas," stāstīja Grigorjeva.

Svara kategorijā līdz 63 kilogramiem gatavojās startēt arī daudzsološā somiete Petra Olli, kura ir Grigorjevas treniņu partnere trenera Ahto Raskas grupā. Tiesa, Olli traumas dēļ čempionātā nepiedalījās, bet šajā svara kategorijā startēja Latvijas cīkstone Laura Skujiņa, kura aizkļuva līdz pusfinālam, bet cieta zaudējumu cīņā par bronzu.

"Treniņu partnere gatavojās startam svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, bet tā kā viņas svars bija lielāks, tad nolēmām, ka startēšu zemākā kategorijā. Taču viņa pirms čempionāta satraumējās un būs nepieciešams ilgs ārstēšanās process," skaidroja Grigorjeva.

Pretinieces svarā līdz 60 kilogramiem tika rūpīgi izpētītas, jo ar viņām Grigorjevas ceļi tikpat kā nebija krustojušies.

"Ar ungārieti Gabrielu Šleisu biju jau iepriekš cīnījusies, arī pārējās pretinieces bija redzētas. Nebija tā, ka pretinieces pilnīgi nezināmas, visas cīņas tika izpētītas," teica Grigorjeva.

Palīdzību no Latvijas tikmēr sniedzis Latvijas cīkstonis Armands Zvirbulis, kurš šajās meistarsacīkstēs nestartēja.

"Liels paldies Armandam, kurš no mājām sekoja līdzi cīņām un deva norādījumus. Pašiem sliktā interneta dēļ nebija iespējas noraudzīties cīņas," stāstīja Grigorjeva.

Nākamās sacensības Latvijas cīkstonei būs jūnijā gaidāmais "Grand Prix" turnīrs Vācijā. Savukārt pasaules čempionāts notiks augusta beigās Parīzē.

Novisadā iegūtā medaļa Grigorjevai ir septītā Eiropas čempionātos. Viņa ir 2010., 2013., 2014. un 2016.gada Eiropas čempione, pēdējo no šiem tituliem iegūstot pērn Rīgā. Tāpat tagad sportistes rēķinā ir divas sudraba medaļas, no kurām pirmā tika izcīnīta 2012.gadā, kā arī 2015.gadā iegūtā bronza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!