Foto: PantherMedia/Scanpix
Covid-19 gadījumu dēļ no pasaules čempionāta šautriņu mešanā izstājušies vairāki spēlētāji un titula īpašnieks Gervins Praiss aicinājis turnīru apturēt.

Anglis Deivs Čisnels, kurš pasaules rangā ieņem 14.vietu, kļuvis par līdz šim pēdējo šautriņu metēju, kurš Covid-19 pozitīva testa dēļ spiests izstāties no Londonā notiekošajām meistarsacīkstēm.

Pirms tam no turnīra izstājās trīskārtējais pasaules čempions, nīderlandietis Mihaels van Hērvens un viņa tautietis Vincents van der Vorts. Visi trīs šautriņu metēji apstājās trešajā kārtā.

"Esmu bijis šādā situācijā, tāpēc saprotu, kā jūtas tie spēlētāji, kuriem jāizstājas. Iekļūšana pasaules čempionātā prasa ļoti daudz darba, tāpēc pārcelšana varbūt nav labākais risinājums, taču es nebūtu pret to," sociālajā vietnē "Instagram" raksta velsietis Praiss.

Tikmēr van Hērvens Nīderlandes laikrakstam "AD Sportwereld" kritizēja Profesionālo Dartu korporāciju (PDC) par paviršo attieksmi.

"Viņiem katru dienu pie durvīm būtu jāpārbauda visi, bet viņi to nedara. Lielbritānijas valdības noteikumi paredz, ka tas nav obligāti jādara, taču ir jāsargā sava organizācija un savs pasaules čempionāts. PDC visu laiku atkārto, ka seko valdības noteikumiem, bet viņiem būtu jāstrādā rūpīgāk," stāsta van Hērvens.

"Kontrole nav bijusi pietiekami stingra. Tagad viss ir kļuvis par lielu koronavīrusa bumbu. Tā kārtība ir kā caurs spainis. Maksāju par to dārgu cenu, lai gan neko neesmu pārkāpis," turpina Nīderlandes šautriņu metējs.

Pasaules čempionātā startēja ari Latvijas šautriņu metējs Madars Razma, kurš nepārvarēja pirmo kārtu.

Pasaules čempionāts Londonā norisinās "Alexandra Palace" un noslēgsies 3.janvārī.

2022.gada pasaules čempionāta kopējais balvu fonds ir 2,5 miljoni britu mārciņu (2,945 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!