Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas čempioniem handbolā svētdien tika kronēti Dobeles "Tenax" handbolisti, kuri fināsērijas trešajā spēlē viesos pamatlaikā nospēlēja neizšķirti 24:24 (12:13) ar "Celtnieks"/LSPA komandu, bet septiņu metru metienu sērijā triumfēja ar 5:4.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 triumfēja "Tenax" komanda.

Pirmais puslaiks aizritēja abu komandu sīvā cīņā un maksimālais pārsvars, ko kāda no vienībām spēja panākt bija trīs vārti (12:9 un 13:10), ko iespēja "Celtnieks"/LSPA handbolisti. Tomēr puslaika pārtraukumā ejot mājiniekiem vien viena precīza metiena handikaps (13:12).

Arī otrajā puslaikā duelis ritēja nevienai no komandām nepārņemot iniciatīvu un rezultāts trīs sekundes pirms pamatlaika beigām bija 24:23 par labu mājiniekiem. Tomēr pēdējās mača sekundēs precīzs bija dobelnieks Oskars Arājs, kurš panāca neizšķirtu un dueļa uzvarētājs bija jānoskaidro septiņu metru metienu sērijā.

Kad rīdzinieki bija izpildījuši piecus metienus, bet viesiem viens raidījums bija rezervē, metienu sērijas rezultāts bija 4:4. Piekto "Tenax" vienības metienu devās izpildīt Aleksandrs Krastiņš, kurš bija nekļūdīgs un panāca savai komandai uzvaru un Latvijas čempiones titulu.

Uzvarētāju rindās ar septiņiem vārtiem rezultatīvākais bija Arājs, bet rīdziniekiem ar tikpat raidījumiem izcēlās Artūrs Lazdiņš.

Pirmajā finālsērijas spēlē "Tenax" savā laukumā bija pārāki ar 25:21, bet pēc tam Rīgā piektdien pārspēja pretiniekus ar 27:25. Pateicoties šim panākumam, "Tenax" handbolisti sasniedza 50 nezaudētu spēļu sērija pašmāju čempionātā - 48 uzvaras un divi neizšķirti.

Abas vienības šosezon ir vadošās Latvijā, regulāro turnīru noslēdzot pirmajās divās vietās. "Tenax" handbolisti tā arī pamanījās nepiedzīvot zaudējumus, triumfējot 21 spēlē un izcīnot 42 punktus. Tikmēr "Celtnieks"/LSPA ar 33 punktiem bija otrie.

Tā kā abas komandas regulāro turnīru noslēdza pirmajās divās vietās, tās izslēgšanas spēles varēja sākt no pusfināla. Tajā "Tenax" vienība sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pieveica "Ogre"/"Miandum", bet "Celtnieks"/LSPA ar 2-1 apspēlēja "Jūrmalas Sports" handbolistus.

"Tenax" un "Celtnieks"/LSPA startēja arī šīs sezonas Baltijas Izaicinājuma turnīrā. Dobeles klubs aizspēlējās līdz pat finālam, kur gan cieta neveiksmi, bet otra Latvijas komanda četru labāko vienību finālturnīru nesasniedza.

Tikmēr turpinās cīņa par bronzu, kur sērijā līdz trim uzvarām "Jūrmalas Sports" ar 2-1 vadībā pret "Ogre"/"Miandum".

Kā zināms, par Latvijas sieviešu handbola virslīgas čempionēm pagājušajā nedēļā tika kronētas Ludzas "Latgols" spēlētājas, kuras finālsērijā ar 2-0 pieveica regulārā čempionāta uzvarētājas LSPA. Savukārt bronzas medaļas sestdien ieguva Dobeles SS/REIR komanda, pie godalgām tiekot pirmo reizi, sērijā ar 2-0 pieveicot Stopiņu NHK vienību.

Pagājušajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās Ludzas "Latgols". Tikmēr sievietēm pagājušajā sezonā Stopiņu NHK handbolistes piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, kad cieta neveiksmi finālsērijas pirmajā mačā. Pašā sērijā viņas pārspēja "Latgols" komandu ar 2-1, Latvijas čempionātā triumfējot pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!