Foto: Publicitātes foto
Par Latvijas amatieru golfa čempionāta uzvarētāju svētdien trešo reizi četru gadu laikā kļuva Roberts Eihmanis.

Jau pirmajā dienā Eihmanis, 18 bedrītes veicot ar 74 sitieniem, sasniedza pārliecinoši labāko rezultātu. Otrajā dienā par vienu sitienu mazāk izdarīja pieckārtējais valsts čempions Kārlis Broders, tomēr Eihmanis saglabāja pārliecinošu pirmo vietu.

Trešajā dienā Broderis veica pat par sešiem sitieniem mazāk nekā Eihmanis (73 pret 79), tomēr tāpat par uzvarētāju summā ar 226 sitieniem kļuva Eihmanis, kuram ar 229 sitieniem sekoja Broders.

Tikmēr trešo vietu ar 235 sitieniem guva Nikolajs Ķēniņš.

Tikmēr dāmu konkurencē uzvaru svinēja ASV studējošā Anna Diāna Švanka, tiekot pie 218 sitieniem. Viņai 12 sitienus zaudēja vēl viena ASV studente Linda Dobele, bet vēl par desmit sitieniem vairāk veica Laila Forstmane.

Profesionāļu statusa dēļ dalībnieču vidū nebija Lauras Jansones un Kristas Puisītes.

Trīs dienas ilgušajās sacensībās piedalījās vairāk nekā 80 dalībnieki.

Latvijas nacionālais čempionāts pirmo reizi notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997.gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā, Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada.

Visās līdzšinējās sacensībās kopš 1995.gada ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Goda prezidents Vilnis Baltiņš.

Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa raksturojums. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!