Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltkrievijas galvaspilsēta Minska ir pilnībā gatava uzņemt II Eiropas spēles, kam jānotiek 2019. gadā, pēc sporta objektu apmeklēšanas atzinis Eiropas Olimpiskās komitejas (EOK) vecākais konsultants Pīrss O'Kalahans.

O'Kalahans, kurš bija pirmo Eiropas spēļu sporta direktors, inspekcijā Baltkrievijā pavadīja trīs dienas un sniedza pozitīvu atzinumu par šīs valsts gatavību uzņemt II Eiropas spēles, vēsta portāls "insidethegames.biz".

"Ar pilnu atbildību varu paziņot, ka Minskas sporta objekti ir pilnībā gatavi uzņemt otrās Eiropas spēles," izteicies EOK konsultants. "Vizītes laikā es apmeklēju arī augstas kategorijas viesnīcas, kas atbilst augstāko viesu uzņemšanas prasībām, kā arī studentu ciematus, kas piemēroti sportistu izmitināšanai."

Kā zināms, pirmās Eiropas spēles notika 2015. gadā Baku, bet otro rīkotāji tika meklēti steigā, kad neilgi pirms Baku spēļu starta Nīderlande atteicās uzņemt nākamās. Pagājušā gada beigās EOK kongresā par 2019. gada Eiropas spēļu mājvietu tika izvēlēta Minska.

Kādi sporta veidi tiks iekļauti II Eiropas spēlēs, tiks nolemts nākamajā EOK izpildkomitejas sēdē 26. janvārī Lozannā. Baku spēļu programmā bija 20 sporta veidu, bet Minskā to varētu būt mazāk, norāda "insidethegames.biz".

Pirmajās Eiropas spēlēs Baku piedalījās 6000 sportistu no 50 valstīm; Latviju šajā sporta forumā pārstāvēja 65 atlēti. Par pirmajiem Eiropas spēļu čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet cīkstone Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!