Foto: IFF (International Floorball federation)

Latvijas U-19 sieviešu florbola izlase trešdien Somijā pasaules čempionātu sāka ar neveiksmi. Latvietes apakšgrupas pirmajā mačā ar 1:8 (0:4, 1:3, 0:1) piekāpās vienaudzēm no Šveices.

Vienīgos vārtus Latvijas florbolistēm izdevās gūt otrā perioda izskaņā, kad pēc Elīnas Dīces piespēles Šveices vārtsardzi pārspēja Katrīna Dārta Kārkliņa.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta vārtsardze Estere Elbrete, kura mača otrajā pusē nomainīja Allanu Kolosovu un turpinājumā ielaida tikai divus vārtus.

Ceturtdien latvietes spēkosies ar Slovākiju, bet piektdien tiksies ar Čehiju. Nedēļas pēdējās divās dienās būs izslēgšanas turnīrs.

Lindas Līces vadītajā komandā ir iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas. Visas florbolistes ikdienā spēlē Latvijas čempionātā. Vislielākā pārstāvniecība (kopā astoņas spēlētājas) ir no Kocēnu komandas "Rubene", sešas florbolistes pārstāv Rīgas NND/RJTC, pa divām "Irlava"/"Tukums" un Cēsu "Lekrings" klubus, bet pa vienai "Ķekava" un "Rīgas Lauvas" organizācijas.

Deviņas no sastāvā iekļautajām spēlētājām piedalījās arī iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas 2022.gadā notika Polijā, bet sešas savus spēkus jau ir pārbaudījušas arī pieaugušo pasaules čempionāta līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!