Foto: IFF (International Floorball federation)

Latvijas U-19 sieviešu florbola izlase ceturtdien Lahti pasaules čempionāta otrajā mačā ar 3:8 (2:2, 1:1, 0:5) zaudēja vienaudzēm no Slovākijas.

Pirmajās divās trešdaļās Latvijas labā divus vārtus guva Marta Reke, kura arī tika atzīta par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās, bet vēl vienu reizi pretinieču vārtsardzi pārspēja Annija Dārta Dankfelde un divas rezultatīvas piespēles iekrāja Katrīna Dārta Kārkliņa.

Trešajā periodā Slovākijas florbolistes guva piecus bezatbildes vārtus, tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

Latvietes A apakšgrupas pirmajā mačā ar 1:8 piekāpās vienaudzēm no Šveices, bet slovākietes ar 1:16 kapitulēja čehietēm, kas būs Latvijas izlases pretinieces piektdienas duelī.

Nedēļas pēdējās divās dienās būs izslēgšanas turnīrs.

Lindas Līces vadītajā komandā ir iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas. Visas florbolistes ikdienā spēlē Latvijas čempionātā. Vislielākā pārstāvniecība (kopā astoņas spēlētājas) ir no Kocēnu komandas "Rubene", sešas florbolistes pārstāv Rīgas NND/RJTC, pa divām "Irlava"/"Tukums" un Cēsu "Lekrings" klubus, bet pa vienai "Ķekava" un "Rīgas Lauvas" organizācijas.

Deviņas no sastāvā iekļautajām spēlētājām piedalījās arī iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas 2022.gadā notika Polijā, bet sešas savus spēkus jau ir pārbaudījušas arī pieaugušo pasaules čempionāta līmenī.

Latvijas U-19 sieviešu florbola izlases sastāvs:

Vārtsardzes: Allana Kolosova (NND/RJTC), Estere Elbrete (Kocēnu "Rubene");

Aizsardzes: Viktorija Kovaļova, Beāte Žavnere (abas - NND/RJTC), Annija Dārta Dankfelde ("Ķekava"), Marta Drille (Kocēnu "Rubene"), Dārta Malkava, Katrīna Dārta Kārkliņa (abas - Cēsu "Lekrings"), Aleksa Adriana Alfere ("Irlava"/"Tukums");

Uzbrucējas: Elīna Dīce, Marta Reke, Loreta Nemiro (visas - NND/RJTC), Paula Zālmane ("Irlava"/"Tukums"), Kristīne Andrējeva, Sanija Ramona Ābeltiņa, Madlēna Rozīte, Asnāte Pēlmane, Evelīna Caune, Jolanta Koziņeca (visas - Kocēnu "Rubene"), Patrīcija Kubuliņa ("Rīgas Lauvas").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!