Foto: F64

Latviešu speciālists Agris Galvanovskis tuvākajā laikā varētu pamest Ukrainas basketbola klubs "Mykolaiv" galvenā trenera amatu, ja vienība turpinās nemaksāt algu, savā "Twitter" profilā raksta trenera aģents Raivis Ušackis.

Ušackis vēsta, ka klubs algu izmaksu kavējis jau pagājušajā sezonā, turklāt Galvanovskis esot piekritis savu atalgojumu pagaidīt, lai to vispirms saņemtu basketbolisti.

"Diemžēl klubs nav samaksājis trenerim un spēlētājiem par iepriekšējo sezonu, turklāt kavējas ar izmaksām arī par šo sezonu, kas neatstāj citu izvēles iespēju, kā pārtraukt līgumu," raksta Ušackis.

Galvanovskis par "Mykolaiv" galveno treneri kļuva 2012.gada vasarā, pirmajā sezonā to vietējā čempionātā aizvedot līdz desmitajai vietai, bet otrajā - līdz septītajai. Vēlāk sekojošajās izslēgšanas spēlēs gan neizdevās pārvarēt pirmo kārtu jeb ceturtdaļfinālu, kad nācās atzīt čempiones Kijevas "Budiveļņik" pārākumu.

Jauno sezonu "Mykolaiv" sākuši ar četrām uzvarām septiņās spēlēs, kas dod piekto vietu starp 11 komandām.

Pirms pievienošanās Ukrainas komandai Galvanovskis vadīja "Liepājas Lauvas" komandu, divas reizes palīdzot tai izcīnīt bronzas godalgas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Galvanovskis savas spēlētāja karjeras norietā bija Gulbenes ASK/"Buki" vienības spēlējošais treneris, bet vēlāk arī komandas galvenais treneris. Pēc tam viņš bija "Ventspils" vienības otrais treneris, bet no 2008.gada vasaras līdz 2009.gada decembrim Galvanovskis bija "Ventspils" galvenais treneris, palīdzot komandai kļūt par Latvijas čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!