Foto: F64

Polijas boksera Kšištofa Glovacka promoters Andžejs Vasiļevskis oficiāli iesniedzis protestu pret latvieša Maira Brieža uzvaru Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā, vēsta poļu medijs "sport.tvp.pl".

Tiek ziņots, ka protests iesniegts Pasaules boksa organizācijai (WBO) un Pasaules boksa padomei (WBC).

"Mēs cīnāmies par cīņas rezultāta anulēšanu. Vai mēs kaut ko no tā iegūsim? Ja šis nebūtu supersērijas turnīrs, tad rezultāts tiktu anulēts, un nekavējoties tiktu paziņots revanšs, bet tagad nav zināms, kas notiks. Mēs gaidām atbildi," Vasiļevskis teica medijam "sport.tvp.pl".

Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas vadošais bokseris Briedis sestdien "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja Glovacki un sasniedza arī Pasaules boksa supersērijas finālu. Dueļa norise gan tiek vērtēta pretrunīgi, jo otrajā raundā latvietis pēc sitiena pa pakausi atbildēja ar spēcīgu sitienu ar elkoni pa Glovacka žokli. Turklāt otro reizi viņš poli aizsūtīja nokdaunā, kad vairākas reizes bija atskanējis otrā raunda beigu zvans.

Glovackis pēc veselības pārbaužu veikšanas Varšavā uzsācis
atpūtu, lai šī gada laikā atgrieztos ringā.

Briedis joprojām nav fiziski saņēmis WBO čempionu jostu smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg), par kuru abi bokseri cīnījās, un, iespējams, ka šis skandāls ir viens no iemesliem, kāpēc kavējas tā pasniegšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!