Latvijas ūdenspolo izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra divos posmos piedzīvoja sešus smagus un graujošus zaudējumus, gūstot tikai vienus vārtus, taču starts starptautiskajā turnīrā notika ar mērķi informēt par šāda sporta veida eksistenci Latvijā. Pēc šiem mačiem gūtas ļoti vērtīgas atziņas, kā tālāk attīstīt ūdenspolo.

Lai arī Latvijas pirmās neatkarības laikā valstī bijuši vairāki ūdenspolo klubi, tomēr pēdējās ziņas par šī sporta veida eksistenci atrodamas 1967.gadā, kad Tallinā norisinājās Baltijas republiku turnīrs. Pēc tam šis sporta veids iznīka. Ūdenspolo Latvijā atsākās ar to, ka peldētāji Ķīpsalas baseinā savācās un tikai laimīgas sakritības rezultātā tur bija ūdenspolo vārti, kuri piederēja kādam veloklubam. Cilvēki, kuri bija gatavi, mēģināja sākt spēlēt šo spēli. Sākumā ūdenspolo spēlētāju grupā bija aptuveni 15 cilvēku, bet tagad ar šo sporta veidu nodarbojas aptuveni 60 cilvēku.

Latvijas Ūdenspolo federācija tika atjaunota 2013.gada 22.martā, bet 2015.gada februārī Latvija ar savu valstsvienību devās uz Nīderlandi, lai startētu Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā. "Mēs uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru pierakstījāmies, lai informētu Latviju, ka šāds sporta veids vispār eksistē. Mēs uzlikām pirmo latiņu, ko pie konsekventa un pareiza darba nākamajām paaudzēm vajadzētu diezgan viegli pārspēt. Paši mēs vairs to nedarīsim, jo līmenis ir ļoti augsts. Pēc šiem startiem mēs ieguvām ļoti vērtīgus kontaktus. Cilvēki tur bija ļoti izpalīdzīgi un atbalstoši," atcerējās izlases spēlētājs un federācijas valdes loceklis Mihails Galuška.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!