Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien, 12. oktobrī, publicētajā ATP pasaules ranga jaunākajā sarakstā saglabā vietu pirmā simtnieka beigās, bet WTA sieviešu rangā Jeļena Ostapneko zaudējusi divas pozīcijas.

Gulbis pagājušajā nedēļā atkrita uz 95. vietu, ko saglabā arī pašreiz. Vēl no Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus ieņem 469. vietu, Jānis Podžus - 837. vietu, Miķelis Lībietis - 862. vietu, bet Mikus Losbergs - 1754. vietu.

Tikmēr ATP pasaules ranga augšdaļā notikusi viena izmaiņa. Līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, bet uz otro vietu pakāpies Endijs Marejs, apsteidzot Rodžeru Federeru. Vēl labāko sešiniekā ir Stens Vavrinka, Tomašs Berdihs un Kei Nišikori, bet uz septīto vietu pakāpies Rafaels Nadals, kurš apgājis savu tautieti Davidu Ferreru. ATP pasaules ranga labāko desmitnieku noslēdz Milošs Raoničs un DĀR tenisists Kevins Andersons, kurš pirmo reizi karjerā iekļuvis labāko desmitniekā.

Savukārt sieviešu tenisa pasaules ranga jaunākajā sarakstā Ostapenko zaudējusi divas pozīcijas un ieņem 80. vietu. Vēl WTA pasaules rangā Anastasija Sevastova ieņem 136. vietu, Diāna Marcinkēviča - 341. vietu, bet Laura Gulbe - 1060. vietu.

WTA pasaules ranga labāko sešiniekā arī notikušas izmaiņas. Līdere joprojām nemainīgi ir Serēna Viljamsa, aiz kuras atrodas Simona Halepa, Marija Šarapova un Harvine Mugurusa, bet labāko sešiniekā ir arī Petra Kvitova un Agņeška Radvanska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!