Latvijas handbola izlases panākumu Rīgas domes kausa pusfināla spēlē pret Lietuvas valstsvienību kaldinājis vārtsargs Edgars Kukša, pēc spēles sarunā ar Latvijas Handbola federāciju (LHF) atzina galvenais treneris Sandris Veršakovs.

Ziņots, ka Latvijas handbolisti pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti ar Lietuvu, bet pēc pēcspēles metieniem uzvarēja ar rezultātu 35:34.

Uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Māris Veršakovs, bet divus pretinieku raidījumus atvairīja Edgars Kukša.

"Nervus kutinoša spēle," atzina Veršakovs. "Domāju, ka skatītāji to novērtēja. Cīnījāmies līdz pēdējai sekundei, beigās saldais ēdiens – laimes spēle. Edža (Edgars Kukša), malacis, visu spēli mūs "vilka" un izšķirošā brīdi atkal bija ar mums. Kā treneris redzu daudz pozitīvas, bet arī negatīvās lietas, pie kurām strādāsim. Šī bija tikai pirmā spēle, bet cerams, ka uz šāda viļņa paliksim līdz galam."

"Spēle bija spraiga," atzina pats vārtsargs. "Labi iesākām, bet pēc tam "palaidāmies". Nevarējām atrast risinājumu pret viņu aizsardzību, bet cīnījāmies līdz beigām. Spēle līdz pendelēm bieži negadās. Izbaudījām spēli un emocijas. Uzvara bija svarīga mūsu pārliecībai. Prieks par puišiem, mums bija diezgan daudz kļūdiņas, bet daudz arī labās lietas. Tagad tikai uz augšu!"

Otrā pusfinālā Latvijas klubu izlase ar rezultātu 22:29 (13:14) zaudēja Igaunijas valstsvienībai. Fināls starp Latviju un Igauniju trešdien norisināsies plkst.14, bet divas stundas pirms tam sāksies mačs par trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!