Foto: DELFI
Pirmajās "HansaWorld Micro Cup 2011" pasaules čempionāta sacensībās, testa startā, uzvarēja Polijas komanda, bet labākie no Latvijas bija kapteiņa Andra Zjatkova jahta, kas finišēja sestajā vietā.

Otrdien, 16. augustā, Usmas ezerā starptautiskā tiesnešu kolēģija dod pirmos ieskaites startus Latvijā nozīmīgākajam burāšanas pasākumam. 53 "mikro" klases jahtu komandas no septiņām valstīm nākamās piecas dienas mērosies meistarībā par pasaules čempiona titulu.


Čempionāta laikā, no 16. līdz 20. augustam, ir paredzēti 10 starti. Katru dienu tiek doti vairāki starti, izņemot 18.augustu, kad ir plānots viens starts garajā distancē.

"Mikro" ir viena no populārākajām jahtu klasēm ārpus olimpiskajām, īpaši Francijā, Polijā, Krievijā un Latvijā, ja neskaita bērnu un jauniešu klases. Tās ir 5,5 metru garas buru jahtas, ko vada trīs cilvēku komanda, izmantojot trīs buras.

Klase iedalās trīs divīzijās – "cruiser", "racer' un "proto". Lai gan jahtas startē kopā, vērtēša katrā divīzijā notiek atsevišķi, nodrošinot iespēju cīnīties līdzvērtīgāk un pierādīt burāšanas prasmes, spēju novērtēt laika apstākļus un īstās taktikas izvēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!