Foto: F64

Latvijas augstākā līmeņa komandu sporta sacensībās joprojām piedalās nepilngadīgie, lai gan valdības pieņemtie lēmumi Covid-19 izplatības ierobežošanai to liedz. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) speciāli arī skaidrojusi situāciju par pieaugušajiem un nepilngadīgajiem, tomēr komandu sporta spēļu federācijas un pašas komandas ignorē šos liegumus.

Viena no pārkāpējām – HS "Rīga" – ir Rīgas pašvaldības struktūrvienība. Tiesa, HS "Rīga" gadījumā risinājums rasts un komanda pagaidām nestartē sacensībās. Savukārt viena sporta federācija – Latvijas Futbola federācija (LFF) – neplāno ņemt vērā IZM skaidrojumu un turpinās ignorēt augstākās institūcijas vadlīnijas, ļaujot sacensībās spēlēt nepilngadīgajiem sportistiem.

"Diemžēl, kā redzat, tiesiskais nihilisms šajā Covid-19 brīdī izpaužas no daudzu sabiedrības jomu pārstāvju puses, arī sporta. Mēs neesam represīva iestāde, bet paļaujamies uz sacensību rīkotāju godīgu rīcību," portālam "Delfi" sacīja IZM Sporta departamenta direktora vietniece Anda Mičule.

Ja lielākajā daļā sporta spēļu federāciju sacensībās neprecizitātes novērstas un nepilngadīgie nepiedalās, LFF neplāno ievērot IZM skaidrojumu par ierobežojumiem. To LFF sacensību daļas vadītājs Artūrs Saļņikovs. Lai gan portāls "Delfi" norādīja uz IZM precīzi definēto skaidrojumu, LFF savā atbildē to nemaz nepiemin un atsaucas tikai uz MK lēmuma tekstu.

Jābilst, ka ierasta ir prakse, ka MK lēmumus katra ministrija speciāli skaidro savā pakļautībā esošajām iestādēm, kurām tad, ievērojot savas ministrijas skaidrojumu, MK lēmums jārealizē dzīvē.

"No minētās MK normas var nepārprotami secināt, ka futbola gadījumā augstākā līga ir virslīgas čempionāts, taču minētajā tiesību normā jēdziens "nepilngadīgais sportists" netiek lietots," rakstiskā atbildē skaidroja Saļņikovs

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!