Foto: AP/Scanpix/LETA
Populārais Amerikas Beisbola līgas (MLB) kluba Klīvlendas "Indians" logo — virsaitis Vahū — nākamgad tiks noņemts no spēlētāju formām, jo esot "rasistisks", vēsta ārzemju mediji.

Pēc ilgstošām diskusijām ar līgas vadību virsaiša Vahū logo tiks noņemts no "Indians" spēļu formām, lai gan daudzi kluba fani pret to protestē. Viltīgi smaidoša indiāņu virsaiša seja Klīvlendas kluba formas rotā kopš 1947. gada, ziņo portāls "Sky news". Līdzjutēji sociālo tīklu diskusijās norādījuši, ka politkorektums attiecībā uz beisbola komandu esot "aizgājis par tālu".

Pārmetumi Klīvlendas klubam par viņu seno logo sākās 2016. gadā, kad pēc "Indians" spēles Kanādā pret Toronto "Blue Jays" tas tika iesūdzēts tiesā. Atbilstoši Kanādas likumdošanai Klīvlendas komandas logotips uzskatāms par pamatnāciju aizskarošu, taču tiesa atļāva to izmantot, spēlējot Toronto.

"Lai arī saprotam mūsu fanu pieķeršanos virsaitim Vahū, es piekrītu MBL komisāra Roba Manfrēda aicinājumam šo logo 2019. gadā noņemt no mūsu formām," teikts "Indians" īpašnieka Pola Dolana izplatītajā paziņojumā.

Tajā pašā laikā virsaitis Vahū joprojām tiks izmantots fanu atribūtikā, ko tirgos kluba oficiālajos veikalos Ohaijo un Arizonā. Arī kluba nosaukums saglabāsies iepriekšējais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!