Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha trešdien Rumānijā notiekošajā Eiropas čempionātā svara kategorijā līdz 58 kilogramiem pārliecinoši izcīnīja zelta medaļu.

Koha sacensības raušanā sāka ar 90 kilogramu smagu svara stieni, un viņa to pārliecinoši pacēla. Pēc tam viņa tika galā ar 95 kilogramiem, bet noslēdzošajā piegājienā raušanā latviete pacēla 100 kilogramus. Raušanā viņai tuvākā konkurente bija rumāniete Andrea Penču, kura labākajā piegājienā pacēla 88 kilogramus.

Sacensību turpinājumā Koha grūšanu iesāka ar paceltiem 110 kilogramiem, jau pēc šī mēģinājuma garantējot sev Eiropas čempiones titulu. Neraugoties uz to, viņa turpināja iziet uz skatuves un pēc tam pacēla 115 un 120 kilogramu svaru stieņus. Grūšanā tuvākā konkurente viņai bija zviedriete Angelika Rusa, kura pacēla 106 kilogramus.

Summā Koha par Eiropas čempioni kļuva ar paceltiem 220 kilogramiem, tuvāko sekotāju Rusu apsteidzot par 29 kilogramiem. Savukārt trešajā vietā ierindojās Penču, kura summā pacēla 190 kilogramus.

Koha šajā svaru kategorijā 2017. gadā kļuva par pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju, tāpat viņa pagājušajā gadā kļuva par Eiropas vicečempioni, kā arī triumfēja Eiropas un pasaules junioru čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!