Foto: F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) jaunais prezidents Žoržs Tikmers šonedēļ plānojis tikties ar svarcēlājas Rebekas Kohas treneriem un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadību, lai pārrunātu sportistes nākotnes plānus.

Šogad pavasarī svarcēlāja paziņoja par saderināšanos ar Kataras diska metēju Moazu Mohamedu Ibrahimu. Savukārt 25. jūlijā 22 gadus vecā sportiste sociālajos tīklos pavēstīja, ka konvertējusies musulmanietē. Līdz ar paziņojumu par pāriešanu islāmticībā, sportiste no sociālajiem tīkliem izdzēsusi visus attēlus, kas bija saistībā ar viņas līdzšinējo dzīvi.

"Gribu skaidrību par Rebekas Kohas sportiskajiem plāniem un dalību Olimpiskajās spēlēs, tāpēc rīt, 5.augustā uz sarunu esmu aicinājis sportistes trenerus Eduardu Andruškeviču un Viktoru Ščerbatihu, kā arī LOV vadītāju Einaru Fogeli," LOK vēstījumā sociālajos tīklos citēts Tikmers.


Aģentūra LETA pēc Kohas pāriešanas islāmā citēja viņas treneri Andruškeviču, kuram lielākas raizes rada sportistes veselības stāvoklis, jo svarcēlājai ir problēmas ar ceļgaliem. Pati sportiste šobrīd atrodas Turcijā, bet pirms došanās prom, viņa no trenera paņēmusi treniņu plānu.

Kohai tuvākais starts paredzēts rudenī, kad Maskavā notiks Eiropas čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!