Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Brīvās cīņas federācijas prezidents Mihails Mamiašvili paziņojis, ka ASV vairs neiegūs tiesības rīkot nozīmīgas sacensības šajā sporta veidā, ieskaitot pasaules čempionātu, vēsta aģentūra TASS.

Mamiašvlili bija plānojis apmeklēt pasaules čempionātu, kas no 7. līdz 12. septembrim notiek Lasvegasā, un vienlaicīgi ir arī atlases sacensības 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, taču viņam bez iemesla atklāšanas tika atteikta ASV vīza. Mamiašvili ir arī Starptautiskās Cīņas sporta veicu federācijas (UWW) viceprezidents un tās tiesnešu komisijas vadītājs. Lasvegasā par pasaules čempionu tituliem un olimpiskajām ceļazīmēm sacenšas grieķu-romiešu un brīvās cīņas pārstāvji, kā arī sievietes.

"Domāju, pēc šā incidenta UWW pieņems lēmumu, ka ASV vairs nesaņems nevienu šāda līmeņa cīņas spora turnīru," saka Mamiašvili.

Ziņas no Lasvegasas viņš operatīvi saņemot no citiem Krievijas delegācijas pārstāvjiem pa telefonu. "Ik pēc stundas pusotras sazinos ar viņiem, neskatoties uz laika starpību," saka Mamiašvili. "Domāju, ka šī situācija viņus vēl vairāk iedvesmoja un apvienoja."

Krievijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka izpētīs situāciju ar vīzas atteikumu Mamiašvili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!