Foto: F64

Latvijas handbola izlases līderis Dainis Krištopāns cer, ka Eiropas Handbola federācijas (EHF) pieņemtais lēmums atcelt pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru tiks mainīts un Latvijas izlase varēs cīnīties par vietu uz finālturnīru, viņš sacīja intervijā Latvijas Handbola federācijai.

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatība pamatīgi ietekmējusi Eiropas handbola sacensību norisi. EHF lēma atcelt PČ atlases "play off" divas kārtas un ceļazīmes uz pasaules čempionātu Ēģiptē tika sadalītas pēc Eiropas čempionāta rezultātiem. Tādējādi arī Latvijas izlasei tika liegta iespēja pacīnīties par tikšanu uz pasaules čempionātu, kas risināsies Ēģiptē.

"Daudz bija komentāru par EHF lēmumiem. Domāju, tie atšķiras tieši tik, cik konkrēti kādu ir skāruši. Ir nepatīkama situācija, kuru viņi risināja kā mācēja. Jautājums, vai izskatīja visus variantus? Protams, to neviens nezina," sacīja Krištopāns. "Protams, gribas cīnīties par savu vietu zem saules. Kāpēc nepamēģināt paveikt vēl vienu brīnumu. Tagad ceru, ka situācija mainīsies un attiecīgi arī iepriekš pieņemtie lēmumi, lai Latvija varētu cīnīties par vietu pasaules čempionātā!"

Šajā sezonā Krištopāns no Maķedonijas kluba Skopjes "Vardar", kuru pārstāvēja kopš 2017. gada, pārgāja uz Vācijas bundeslīgas klubu Berlīnes "Fuchse".

"Sezona bija ļoti turbulenta un ar daudz pavērsieniem. Maķedonijā sezonas gaitā komandu mocīja traumu daudzums un ekonomiskais burbulis, kurš, manuprāt, pārplīsa. Vācijā arī komanda bija stipri novājināta ar traumām un daudz izmaiņām. Tā visa rezultātā arī Vācijā rezultāti nebija tie labākie," stāstīja handbolists. "Nedomāju, ka varētu izbaudīt Bundeslīgu. Esmu pieradis spēlēt vairāk taktisku handbolu. Jebkurā gadījuma esmu pateicīgs komandai, ka varēju gūt kārtējo pieredzi savā karjerā. Protams, ka arī no Berlīnes atmiņā paliks vairāki patīkami mirkļi."

Krištopāns nākamajā sezonā pārstāvēs vienu no Eiropas spēcīgākajiem klubiem Parīzes "Saint-Germain" no Francijas. Vienošanos ar Parīzes klubu Krištopāns noslēdza jau 2019. gada janvārī.

"Kontaktējos ar komandas treneri. Par visām izmaiņām, kas notiek, viņš mani informē. Noteikti kaut kad jūlijā būtu jādodas uz turieni, lai varētu iekārtoties un bez raizēm sākt sezonu. Visi mēs saprotam, ka situācija var mainīties. Kas būs tuvākajā nākotnē, neviens pareģot nevar. Parasti Francijas līga sākas septembrī, bet, kā jau teicu, var būt visādi," sacīja Krištopāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!