Foto: F64
Latvijas handbola izlases līderis Dainis Krištopans pēc triumfa EHF Čempionu līgā Skopjes "Vardar" rindās ir apņēmības pilns aizvest valstsvienību līdz Eiropas čempionāta finālturnīram, vēsta "EHF Euro 2020" mājaslapa internetā.

Pagājušās nedēļas nogalē Krištopāns palīdzēja "Vardar" uzvarēt Čempionu līgā. Pusfinālā pret "Barcelona" latvietis guva 10 vārtus, bet "Vardar" atspēlējās un uzvarēja ar 29:27. Finālā pret "Veszprém" Krištopāna kontā četru goli, bet "Vardar" uzvarēja ar 27:24.

"Visa nedēļas nogale bija kā "multene" ar laimīgām beigām. Atbraucām, izdarījām savu darbu, spēlējām no sirds. Atdevām visus spēkus un spēlējām kā vienota ģimene," emocijas neslēpa Krištopāns.

Pēc dažu dienu atpūtas Krištopāns pievienosies Latvijas izlasei, kurai nākamajā nedēļā ir divas izšķirošās spēles cīņā par ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru. "Pēc visām svinībām nedaudz atpūtīšos un tad jau jāgatavojas spēlēm Latvijas izlases rindās, un ceru, ka tiksim uz "EHF Eruo 2020"," akcentē Krištopāns.

Līdzīgi kā par "Vardar", arī par Latvijas izlasi 215 centimetrus garais ludzānietis izsakās kā par ģimeni. "Mēs esam draugi, mēs cīnāmies viens par otru. Lai arī handbols nav tas populārākais sporta veids Latvijā, mums ir labi spēlētāji un esam radījuši zināmu interesi, tāpēc ceru, ka izdosies spert pēdējo soli."

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pēdējā kārtā ceturtajā grupā Latvija ar trīs uzvaram četrās spēlēs ir otrajā vietā. Nākamo trešdien, 12. jūnijā, Latvijas handbolisti Valmierā uzņems grupas līderi Slovēniju, kurai viesos pēc neveiksmīga pirmā puslaika visā spēlē piekāpās ar 21:27 (7:14). Pēc tam 16. jūnijā Latvija spēlēs ar Nīderlandi. Šajos divos mačos Latvijai nepieciešama viena uzvara, lai būtu droša par kvalificēšanos Eiropas čempionāta finālturnīram.

Eiropas čempionāta finālturnīram no atlases otrās kārtas kvalificēsies astoņu grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!