Foto: Publicitātes foto
Starptautiskā Vindsērfinga asociācija pirmo reizi Latvijai uzticējusi organizēt prestižo Eiropas čempionātu pasaulē populārākajā un ātrākajā vējdēļu sacīkšu klasē – Formula vindsērfingā, kas šovasar no 15.līdz 21.augustam risināsies Liepājas pludmalē.

Vienlaicīgi ar čempionātu Liepājā notiks arī "Grand Prix" posma izcīņa šajā disciplīnā, ziņo Liepājas vindsērfinga klubs "Rietumkrasts".

Memorandu par čempionāta rīkošanu ar Starptautisko Vindsērfinga asociāciju parakstījis Liepājas vindsērfinga klubs "Rietumkrasts", kuru atbalsta Liepājas pilsētas dome un Latvijas Zēģelētāju savienība.

"Šāda līmeņa čempionāta rīkošanas tiesības nopelnīt nav viegli," uzsver kluba "Rietumkrasts" prezidents Jānis Jēkabsons. "Tas ir augsts novērtējums un atzinība lielajam darbam, ko ieguldījām pagājušajā gadā Liepājā veiksmīgi noorganizētajā Pasaules čempionātā "Raceboard" klasē, pierādot, ka arī šeit spēj notikt augstvērtīgi pasaules klases pasākumi."

Pirms trim gadiem "Rietumkrasts" ar Starptautisko asociāciju noslēdza trīs gadu attīstības plānu, prezentējot Liepājas pludmali kā izcilu akvatoriju vindsērfinga sacensībām. Panāktā sadarbība pēdējo divu gadu laikā Liepājas pludmalē ļāvusi sarīkot Eiropas un pasaules čempionātus "Raceboard" klasē vējdēļiem.

"Atšķirībā no "Raceboard" klases "Formula" klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru," skaidro Jānis Jēkabsons. "Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē.

Šīs klases sacensībās piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd vislabākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Jānis Preiss, kurš pasaules reitingā atrodas trešajā vietā.

Organizatori plāno, ka sacensībām pieteiksies vairāk nekā 100 dalībnieki no visas pasaules. Īpaši aktīvi šajā klasē ir sportisti no Brazīlijas, Austrālijas, Izraēlas, Polijas un ASV.
Čempionātā kopējais balvu fonds ir 20 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!