Latvijas akadēmiskās airēšanas divnieks Krišs Kalniņš un Gints Zunde, kā arī vieninieku braucēja Elza Gulbe ceturtdien sasniedza Austrijā notiekošā pasaules čempionāta U-23 vecuma grupā pusfinālu.

Pārairu divnieks ar Kalniņu un Zundi ierindā savā priekšsacīkšu braucienā finišēja otrajā vietā un izvairījās no dalības gandarījuma braucienā.

Kā zināms, pērn Kalniņš un Zunde kļuva par pasaules junioru vicečempioniem un izcīnīja trešo vietu Eiropas junioru čempionātā.

Savukārt Gulbe, kura arī ir viena no sacensību galvenajām favorītēm, savā priekšsacīkšu braucienā svinēja uzvaru, tuvāko sekotāju apsteidzot par sešām sekundēm.

Iepriekš šomēnes Gulbe izcīnīja bronzu pasaules Universiādē, bet pērn latviete izcīnīja piekto vietu pasaules U-23 čempionātā un finišēja astotā Eiropas pieaugušo čempionātā.

Tikmēr pēdējā, sestajā, vietā savā pasaules U-23 čempionāta priekšsacīkšu braucienā palika Latvijas pārairu divnieka sportistes Gerda Miglava un Marika Trumekalne. Viņas dalību turpinās gandarījuma braucienā.

Tāpat pēdējā, piektajā, vietā priekšsacīkšu braucienu noslēdza Latvijas pārairu četrinieks Jānis Igo Niedzviedzis/Rūdolfs Rumba/Jānis Balčūns/Mārtiņš Mārcis Putniņš, arī viņus gaida gandarījuma brauciens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!