Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas jaunās paukotājas Juta Mālniece, Jekaterina Solodkiha un Emīlija Maslobojeva pirmdien sasniedza Sočos notiekošā Eiropas kadetu (U-17) čempionāta pusfinālu komandu sacensībās ar floreti, tomēr noslēgumā palika bez medaļām, ierindojoties ceturtajā vietā.

Latvijas sportistes pirms turnīra bija izliktas ar piekto numuru un sacensību astotdaļfinālā ar 42:30 pārspēja Lielbritāniju, bet ceturtdaļfinālā ar 45:35 pieveica arī Vāciju, kurai bija ceturtais numurs.

Turpinājumā pusfinālā Latvijas paukotājas ar 18:45 bezcerīgi piekāpās par favorītēm uzskatītajām Itālijas sportistēm. Šeit cīņas gaitā Latvija bija iedzinējos ar 2:13, tomēr spēja pietuvoties līdz 11:20, pēc tam konkurentēm labāk aizvadot arī otro cīņas pusi.

Savukārt cīņā par bronzu Latvija ar 35:45 zaudēja arī Rumānijai.

Šeit pēc pirmajām trim cīņas minūtēm Solodkiha deva Latvijai vadību ar 3:2, tomēr turpinājums vairs nebija tik veiksmīgs. Pēc trim Maslobojevas minūtēm uz paklāja Latvija jau zaudēja ar 4:6, pēc Mālnieces pirmā uznāciena rezultāts jau bija 8:14 un arī turpinājumā Latvijai vairs neizdevās iesaistīties cīņā par bronzu.

Komandu sacensībās katra no trim sportistēm cīnījās trīs reizes pa trim minūtēm vai arī līdz priekšā esošā komanda katrā reizē savākusi piecus punktus.

Pērn šīs trīs Latvijas sportistes Eiropas kadetu čempionāta komandu sacensībās bija desmitajā vietā.

Kā vēstīts, sestdien individuālajās sacensībās Mālniece izcīnīja 13.vietu, Solodkiha bija 18.pozīcijā, bet Maslobojeva ierindojās 30.vietā.

Turpinājumā šonedēļ turpat Sočos risināsies arī junioru (U-20) čempionāts, ceturtdien uz paklāja izejot arī šīm trim floretistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!