Foto: DELFI
Svētdien, 25.septembrī "Arēnā Rīga" risināsies viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem pasākumiem Latvijas karatē dzīvē - Latvijas "Grand Prix" sacensības, kas šogad pulcēs vairāk kā 200 dalībnieku no 14 pasaules valstīm.

Turnīrā piedalīsies 220 sportisti no 14 pasaules valstīm: Tunisijas, Francijas, Gruzijas, Grieķijas, Izraēlas, Japānas, Libānas, Alžīrijas, Dominikas, Dānijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas, informē Arnis Šauriņš, Latvijas Karatē federācijas ģenerālsekretārs.

Sacensības pagodinās izcilas karatē zvaigznes no visas pasaules kā grieķi Dimitrs Triantafiliss - 2005. gada Pasaules spēļu uzvarētājs, 2010. gada pasaules karatē čempions kategorijā kumite svara kategorijā līdz 67 kg, četrkārtējs Eiropas karatē čempions, divkārtējs sudraba medaļas ieguvējs Eiropas karatē čempionātos, un Mikaels Georgs Canoss, 2009. gada Pasaules spēļu uzvarētājs, 2007. gadā ieguva Pasaules karatē čempionāta bronzas medaļas ieguvējs kategorijā kumite junioriem līdz 70 kg.

"Viens no sacensību mērķiem ir rosināt skatītājus - jo īpaši bērnus un jauniešus - fiziskajām aktivitātēm. Sacensības organizējam tagad tāpēc, lai mudinātu bērnus un jauniešus jaunajā skolas gadā pieteikties uz treniņiem kādā no 26 Latvijas Karatē Federācijas klubiem, kur var profesionālā līmenī apgūt šo seno cīņas mākslu," saka ilggadējais karatē treneris Arnis Šauriņš.

"Latvia Grand Prix 2011" notiks trīs daļās: plānoti divi izglītojošie mācību semināri un sacensības. Viens seminārs paredzēts karatē sacensību tiesnešiem un to vadīs Eiropas Karatē Federācijas (EKF) starptautiskās kategorijas kumite tiesnesis Dmitrijs Lahtikovs (Igaunija). Otrs - Latvijas karatē federācijas treneriem un tajā piedalīsies Latvijas karatē federācijas un ciemiņu kadeti un juniori. Šaja seminārā divas meistarklases vadīs Dimitrs Triantafiliss un viņa tautietis Mikaels Georgs Canoss. Trešā daļa būs starptautiskais karatē čempionāts "Latvia Grand Prix 2011", kur fināla šovā piedalīsies astņi labākie sportisti, kuri cīnīsies par absolūtā čempiona titulu.

2010. gadā "Latvia Grand Prix" sacensībās piedalījās vairāk nekā 150 sportisti četrās vecuma grupās 40 kategorijās no astoņām valstīm: Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Igaunijas, Grieķijas, Azerbaidžānas, Somijas un Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!