Foto: Publicitātes foto
Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes otrajā dienā piektdien jaunus Latvijas rekordus uzstādīja šķēpmetējas Laine Donāne un Anete Kociņa, informēja sabiedrisko attiecību aģentūras "2C" pārstāve Sigita Cepleviča.

Vieglatlētikas sektoros, spītējot lietum un pretvējam, augstus sasniegumus guva šķēpmetējas. Vispirms jaunu Latvijas rekordu (53,60 metri) jaunietēm uzstādīja Donāne no Jēkabpils komandas. Tas gan noturējās tikai līdz nākamajam metienam, jo Kociņa (Salacgrīvas novads) to pārspēja - 55,73 metri.

Tāpat piektdien tika noskaidroti finālisti basketbolā gan meiteņu, gan zēnu grupās. Finālos puišiem tiksies Rīgas un Ventspils komandas, bet meitenēm - Valmieras un Rīgas vienības.

Uz svarcelšanas paaugstinājuma uzmanību izpelnījās bijušā Latvijas olimpieša Viktora Ščerbatiha brāļa dēls Roberts Ščerbatihs, kurš svara kategorijā virs 94 kilogramiem pārliecinoši uzvarēja - pacelti 78 kilogrami raušanā un 102 kilogrami grūšanā.

Puišu regbijā, uzvarot Vecumniekus (36:0) un Ķekavu (31:7), pirmie A apakšgrupā finišēja Baldones regbisti. B grupā tikpat pārliecinoši, nezaudējot ne punkta Jelgavas (5:0) un Jūrmalas (32:0) komandām, pirmie bija rīdzinieki. Viņi arī turpmāk sacensības turpināja bez zaudējumiem, pusfinālā ar 24:7 uzvarot Vecumniekus, bet finālā ar 15:7 - Jelgavu. Trešo vietu izcīnīja Baldones regbisti.

Sacensības noslēgušās visās peldēšanas disciplīnās, kurās labus rezultātus guva jūrmalniece Odrija Jasinoviča, kopā izcīnot četras zelta un divas sudraba medaļas, kā arī viņas komandas biedrene Arina Baikova ar piecām zelta un vienu sudraba godalgu. Puišu konkurencē izcils sniegums rīdziniekam Artūram Pesockim - piecas zelta medaļas. Arī Emīlam Ponem no Rīgas labi rezultāti - trīs zelta un divas sudraba medaļas.

Līdzīgu medaļu bagāžu mākslas vingrošanā sakrāja Marika Zavadska (Olaines novads), kuras kontā ir piecas zelta un viena sudraba medaļa.

Pamatīgi savu medaļu krājumu badmintonā papildināja Siguldas novads. Jekaterina Romanova un Ieva Eglīte izcīnīja zelta un sudraba godalgas, trešajā vietā atstājot Sandu Viskantu (Valmiera). Arī Siguldas puiši savai komandai nopelnīja divas medaļas - uzvarēja Teodors Kerimovs, bet trešo vietu izcīnīja Kristaps Jānis Gulbis. Starp viņiem otrajā vietā ierindojās Reinis Krauklis (Rīga).

Latvijas Jaunatnes olimpiāde 26 sporta veidos norisinās no 12. līdz 15.jūnijam Ventspilī, Liepājā, Brocēnos, Usmā un Jūrmalā. Sacensībās startē 75 pašvaldības no visas Latvijas, kuras pārstāv gandrīz 2500 dalībnieku.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados, kur labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos 26 olimpiskajos sporta veidos, izcīnot ceļazīmi uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi. 1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas skolu olimpiskās dienas vasaras sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!