Foto: Ansis Ventiņš
Latvijas kērlingistes sestdien, 19. novembrī, Zviedrijā turpināja Eiropas čempionātu A divīzijā ar vēl vienu neveiksmi, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Latvija Eiropas meistarsacīkšu otrajā spēlē ar rezultātu 4:7 piekāpās Skotijai.

Pēc otrā "enda" latvietes atradās iedzinējos ar 0:3, bet trešajā un piektajā "endā" Latvijas kērlingistēm izdevās gūt punktus, taču pārtraukumā nācās doties ar trīs punktu deficītu (2:5). Atsākoties spēlei, Latvijai neizdevās samazināt starpību, zaudējot ar to pašu trīs punktu deficītu.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā spēlē Latvija ar 2:10 zaudēja pašreizējām pasaules čempionēm šveicietēm.

Latvijas komandas pretinieces Zviedrijā ir Dānija, Itālija, Norvēģija, Skotija, Šveice, Turcija, Ungārija, Vācija, Zviedrija.

Sestdien latvietēm pretim stāsies 2021. gada Eiropas čempione Skotija, kuru šogad pārstāv Rebekas Morisones komanda, bet svētdien – Eiropas vicečempiones zviedrietes un Itālija. Pirmdien jātiekas ar

Norvēģiju un Turciju, otrdien – ar pagājušā čempionāta bronzas medaļnieci Vāciju, bet trešdien – ar Dāniju un ar Ungāriju.

Pēc apļa turnīra labākās četras vienības turpinās cīņu pusfinālā, savā starpā sacenšoties pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai. 26. novembrī tiks noskaidrotas 2022. gada Eiropas čempiones.

Septiņas labākās vienības un Zviedrija kā rīkotājvalsts nodrošinās savai valstij tiesības startēt 2023. gada pasaules čempionātā Zviedrijas pilsētā Sandvikenā.

Latviju Eiropas meistarsacīkstēs pārstāv Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Ieva Rudzīte, Katrīna Gaidule, Tīna Siliņa, Betija Gulbe un treneris Ritvars Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!