Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izsludinātajam Olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizaina konkursam Londonas 2012.gada Olimpiskajām spēlēm pieteikusies un tērpu skiču paraugus iesniegusi tikai viena Latvijas modes dizaina speciāliste - Ilze Mendziņa, kuru konkursa komisija atzina arī par galvenās balvas ieguvēju. Diemžēl, citu kandidātu uz mūsu olimpiešu apģērbšanu, lai tie svinīgi un skaisti saposti iesoļotu Londonas Olimpiskajā stadionā, nebija, ziņo LOK preses dienests.

LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis norādīja, ka Mendziņas iesniegtais Olimpiskās komandas tērpu dizaina piedāvājums ir rūpīgi un ar izdomu izstrādāts, taču LOK vadību sarūgtinājusi pašmāju dizaineru zemā atsaucība: "Tomēr mēs bijām cerējuši uz lielāku pašmāju modes speciālistu atsaucību, jo pēc ziemas Olimpiskajām spēlēm Vankuverā, kur mūsu delegācija Olimpiskajā stadionā iesoļoja Igaunijas modes mākslinieku izstrādātajos tērpos, izjutām Latvijas modes speciālistu gatavību un vēlmi daudz aktīvāk līdzdarboties Latvijas komandas tēla veidošanā."

Par uzvaru tērpu skiču konkursā Ilze Mendziņa saņems naudas balvu 500 latu apmērā.

Maija sākumā LOK aicināja pašmāju modes speciālistus piedalīties Olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizainu izstrādes konkursā dalībai 2012.gada Olimpiādes spēlēs Londonā. Konkursa dalībniekiem bija jāizstrādā mūsdienīga, atraktīva un labi atpazīstama Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpu kolekcija vasaras sezonai, kurā Latvijas sportisti, treneri, mediķi un delegācijas vadība ietu Olimpisko spēļu atklāšanas parādē, nēsātu to no olimpiskajām sacensībām brīvajā laikā, kā arī dažādos reprezentatīvos pasākumos.

Iepriekšējo reizi LOK ar Latvijas apģērbu kompāniju sadarbojās 2004.gada Olimpiādes spēlēs Atēnās. Tērpus olimpiešiem darināja Latvijas daiļamatnieku un tekstila uzņēmums SIA "Spektra" sadarbībā ar SIA "Etalons" un SIA "Elegants". Konkursā uzvarēja Latvijas apģērbu šūšanas kompānija "Spektra", kas mūsu sportistus nodrošināja ar parādes un brīvā laika apģērbu, kas tika darināts no lina.

XXX Olimpiādes spēles Londonā notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!