Latvijas Paukošanas federācijas (LPF) prezidente Ērika Āze Maskavā notiekošajā Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) kongresā aizvadītās nedēļas nogalē atkārtoti ievēlēta izpildkomitejā. Līdz ar to Āze turpinās pārstāvēt Latviju starptautiskajā paukošanas sabiedrībā nākamos četrus gadus, informē LPF preses dienests.

Starptautiskās Paukošanas federācijas izpildkomitejā tiek ievēlēti 15 locekļi, kuri veido paukošanas sporta dienaskārtību un izskata nacionālo federāciju un FIE komisiju iesniegtos priekšlikumus.

Darbs starptautiskajās paukošanas organizācijās devis tiešu ieguvumu arī Latvijas paukotājiem - šogad jau trešo reizi Rīgā tika organizēts Bruno Habarova vārdā nosauktais Pasaules kausa posms junioriem paukošanā ar špagu, kas pulcē plašu dalībnieku sastāvu no 35 pasaules valstīm, savukārt, Daugavpilī paukotāji sacentās Ziemeļvalstu čempionātā paukošanā. Latvijas paukotāji pēdējo gadu laikā parādījuši arī labākos panākumus sacensībās Latvijas jaunāko laiku vēsturē - mūsu junioru komanda paukošanā ar floreti izcīnīja ceturto vietu Pasaules čempionātā, mūsu jaunieši regulāri iekļūst labāko vidū arī individuālās sacensībās Eiropas un pasaules čempionātos.

"Man ir prieks un gods par man izrādīto starptautiskās paukošanas sabiedrības uzticību. Ievēlēšana šai amatā uz vēl vienu termiņu liecina, ka pārējās valstis novērtē gan manu ieguldījumu, gan Latvijas attīstību un panākumus rīkojot sacensības un uzrādot arvien labākus rezultātus audzinot jaunos paukotājus. Aicinu visus iepazīt šo sporta veidu un viena no labākajām iespējām to izdarīt būs jau 2017. gada pavasarī kad Latvijā atkal pulcēsies labākie pasaules paukotāji," saka Ērika Āze, Latvijas Paukošanas fedrrācijas un Ziemeļvalstu Paukošanas savienības prezidente.

Ērika Āze, pārstāvot Latvijas Paukošanas federāciju ir viena no trim Latvijas olimpisko sporta veidu pārstāvjiem starptautiskajās federācijās līdzās kamaniņu sportam un modernajai pieccīņai.

Kopā ar Latvijas Paukošanas federācijas prezidenti FIE izpildkomitejā ievēlēti pārstāvji no Ķīnas, ASV, Itālijas, Rumānijas, Francijas, Alžīrijas, Japānas, Dienvidāfrikas Republikas, Bulgārijas, Ungārijas, Polijas, Luksemburgas, Kazahstānas un Grieķijas. Par FIE prezidentu pārvēlēts Krievijas miljardieris Ališers Usmanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!