Foto: stock.xchng
Trešdien, 14. septembrī, Ozolnieku vidusskolas stadionā notika 20. "Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa septītās kārtas pirmā spēle starp "Kalve" un LLU regbistiem, kurā "Kalve" izcīnīja uzvaru ar 29:0 (5:0), gūstot 12. panākumu 12 spēlēs un ar 59 punktiem regulārā čempionāta turnīra tabulā ieņemot pirmo vietu, kas garantē dalību izslēgšanas spēļu pusfinālā.

Savukārt LLU tā bija septītā neveiksme desmit mačos un viņi pagaidām ieņem turnīra tabulas piekto ailīti, informē Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

"Pret LLU sanāca interesants mačs. Ja viņi šosezon būtu vairāk spēlējuši ar nopietniem pretiniekiem, būtu vēl interesantāk. Jo vairāk Latvijas čempionātā būs līdzīgu spēļu, jo labāk," uzskata "Kalves" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs. "Diemžēl jāsecina, ka šis regulārais čempionāts nav izdevies. Baidos, ka tas var atsaukties arī uz Latvijas izlases spēlēm Eiropas Nāciju kausā šā gada rudenī, kad mums ir principiāli mači pret Maltu un Horvātiju. Protams, koptreniņos darīsim visu iespējamo, lai tā nenotiktu."

"Neraugoties uz zaudējumu, nospēlējām labi. Sekmīgi cīnījāmies praktiski visas cīņas laikā. Sāncenši divus piezemējumus ienesa pa laukuma malu, bet vēl trīs pēc spēka cīņām, kurās viņiem bija pārsvars. Pirmo puslaiku aizvadījām labi – pirmos punktus pretinieki guva tikai otrajā daļā. Līdz tam viņiem pat nebija reālu iespēju atklāt rezultātu. Mēs labi darbojāmies aizsardzībā, bet uzbrukumā maz iznāca spēlēt ar bumbu," saka LLU galvenais treneris Arvis Pilenieks. "Beigās ļoti gribējām gūt prestiža punktus, taču tas neizdevās. Mača rezultāts pilnībā atspoguļo cīņas gaitu."

"Livland" Latvijas meistarsacīkšu otrā apļa turpinājumā ceturtdien Baldonē RK "Baldone" uzņems "Eži/LMT" vienību, bet svētdien, 18. septembrī, Vaidavā Valmieras "Fēnikss" mērosies spēkiem ar "Livonia/Garkalne" regbistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!