Foto: LETA
Sestdien, 5. maijā, Jenčēpingā notika Eiropas Nāciju kausa izcīņas pēdējās kārtas spēle starp Zviedrijas un Latvijas regbija valstsvienībām, kurā Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 3:31 (3:5), portālu "Delfi" informēja Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Jānis Erenbergs.

"Latvija, kā jau tas ir zināms, diemžēl aizķerties 2A divīzijā nevarētu pat tad, ja izcīnītu ilgi gaidīto uzvaru. Savukārt zviedriem uzvara bija nepieciešama, lai nodrošinātu pirmo vietu grupā un nākamsezon mēģinātu spēkus 1B divīzijā. Tā kā mūsu sāncenši guva vairāk par četriem piezemējumiem, nopelnot arī bonusa punktu, viņi finišēja pirmie, neatkarīgi no Lietuvas un Horvātijas mača iznākuma (spēle notika šodien Viļņā). Vienīgos trīs punktus Latvijas valstsvienībai ar precīzu soda sitienu pirmajā puslaikā guva Mihails Tumins," norāda Erenbergs.

Vienīgo ceļazīmi uz 1B grupu ir izcīnījusi Zviedrija, kas tur ieņems Nīderlandes vietu. 2A divīzija jāatstāj Latvijai, kuras vietu nākamgad ieņems Šveice, bet Horvātijai jāaizvada spēle par palikšanu 2A grupā pret Andoru.

Latvijas izlases galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs norāda: "Pret zviedriem nospēlējām labāk, nekā pret lietuviešiem. Pirmajā puslaikā puiši izlikās par visiem simt procentiem, īpaši aizsardzībā. Beigās gan Zviedrijai bija pārsvars, īpaši fiziskajā ziņā. Tāpēc arī tāds beigu rezultāts. Jaunie regbisti šoreiz nospēlēja jau daudz pārliecinošāk. No pieredzējušajiem Uldis Saulīte īpaši izcēlās ar darbību aizsardzībā. Tomēr problēmu mums vēl ir daudz. Un tās nāksies risināt jaunajā Eiropas Nāciju kausa izcīņas sezonā, kas sāksies šoruden".

Latvijas izlases sastāvs: Jānis Skuja (komandas kapteinis, "Miesnieki"), Edgars Cīrulis ("Miesnieki"), Romāns Odnokurcevs ("Eži/LMT"), Jānis Podiņš ("Eži/LMT"), Santis Podāns ("Kalve"), Uldis Saulīte (Jeņiseja, Krievija), Aigars Muzikants ("Eži/LMT"), Mareks Larionovs ("Eži/LMT"), Kārlis Vents ("Miesnieki"), Jurijs Baranovs (Jeņiseja, Krievija), Gunārs Grīnvalds ("Eži/LMT"), Ingus Aivars ("Eži/LMT"), Matīss Zalcmanis ("Kalve"), Mihails Tumins ("Kalve"), Ruslans Kotļevs ("Eži/LMT"), Sandris Jauntēvs ("Kalve"), Āris Andersons ("Miesnieki"), Zigurds Felss ("Eži/LMT") Māris Streikišs ("Eži/LMT"), Andrejs Borisovs ("Kalve"), Kārlis Bušēvics ("Eži/LMT"), Mikus Ozols ("Miesnieki"). Komandas galvenais treneris. Vladimirs Ņikonovs. Treneris. Juris Straume. Ārsts. Irina Grahovska. Menedžeris. Māris Zeltiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!