Latvijas U-19 sieviešu florbola izlase piektdien uzvarēja arī trešajā U-19 pasaules čempionāta spēlē un izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā.

Katovicē notiekošā čempionāta spēlē latvietes ar rezultātu 8:0 (1:0, 3:0, 4:0) pārspēja vienaudzes no Dānijas.

Trīs vārtus guva Madlēna Rozīte, bet pa reizei dānietes pārspēja Luīze Raseiceva, Elīna Sirmā, Kristiāna Biezuma, Emīlija Salaciete un Aurēlija Zariņa. "Sauso" spēli aizvadīja Latvijas izlases vārtsardze Allana Kolosova.

Jau ziņots, ka trešdien Latvija ar 11:2 pieveica Austrālijas vienaudzes, bet ceturtdien ar 15:2 guva virsroku pār Austriju.

Latvijas izlase kā D apakšgrupas uzvarētāja čempionātu turpinās ar cīņu par septīto pozīciju.

Galvenās treneres Lindas Līces vadītās juniores Katovicē ieradās otrdienas vidū.

Ar iepriekšējā pasaules čempionāta pieredzi šajā izlases modelī ir piecas florbolistes - Samanta Bērziņa, Aurēlija Zariņa, Betija Raseiceva, Luīze Raseiceva un Emīlija Salaciete. Pirmās četras jau paspējušas piedalīties arī pieaugušo čempionātā.

Astoņas florbolistes pārstāv Kocēnu klubu "Rubene". Pa trim spēlētājām ir no Cēsu "Lekrings", "Irlava"/"Tukums-Slampe" un Rīgas NND/RJTC, bet divas pārstāv Ķekavas "Bulldogs"/NND.

Galvenajai trenerei Lindai Līcei palīdz treneri Jānis Dainis un Jānis Inģists, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Reikmanis.

Pasaules čempionāts ar 16 komandu līdzdalību beigsies 4.septembrī.

Latvijas U-19 sieviešu florbola izlases sastāvs:

vārtsardzes - Allana Kolosova (NND/RJTC), Estere Elbrete (Kocēnu "Rubene-1");

aizsardzes - Viktorija Kovaļova (NND/RJTC), Kristiāna Biezuma (Ķekavas "Bulldogs"/NND), Samanta Bērziņa (Kocēnu "Rubene"), Valērija Kurilo ("Irlava"/"Tukums-Slampe");

aizsardzes/uzbrucējas - Katrīna Dārta Kārkliņa (Cēsu "Lekrings"), Marta Drille, Evelīna Caune (abas - Kocēnu "Rubene-1");

uzbrucējas - Marta Viegliņa (Ķekavas "Buldogs"/NND), Kristīne Andrējeva, Amanta Muceniece (abas - "Irlava"/"Tukums-Slampe"), Luīze Raseiceva, Betija Raseiceva (Cēsu "Lekrings"), Klinta Rovīte (NND/RJTC), Madlēna Rozīte, Jolanta Koziņeca, Elīna Sirmā (visas - Kocēnu "Rubene-1"), Emīlija Salaciete (Kocēnu "Rubene"), Aurēlija Zariņa ("Nystars", Somija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!