Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par Eiropas vīriešu hadnbola čempionāta finālturnīra pirmajām pusfināla dalībniecēm pirmdien, 20. janvārī, kļuva Horvātija un Spānija, kas priekšsacīkstēs spēlēja vienā grupā ar Latviju.

Otrā posma pirmās grupas cīņā Horvātija spraigā un dramatiskā cīņā ar 22:21 (11:9) pieveica Čehiju. 32 sekundes pirms mača beigām čehi panāca izlīdzinājumu, bet Horvātija paspēja izveodot uzbrukumu un pēc kombinācijas Luka Stepančičs pēdējā sekundē brīvi guva vārtus, nodrošinot horvātiem uzvaru, kas deva vietu arī pusfinālā.

Savukārt Spānija otra posma priekšpēdējā spēlē otrajā puslaikā apturēja Baltkrievijas uzbrukumu, uzvarot ar 37:28 (17:16). Vēl vienā spēlē Latviju uzvarējuši Vācija ar 34:22 pieveica Austriju.

Spānija un Horvātija līdzšinējās spēlēs nav zaudējušas kaut punktu un trešdien savā starpā noskaidros otrā posma pirmās grupas uzvarētāju.

Tikmēr otrajā grupā pagaidām vēl nav zināmas pusfināla dalībnieces. Šajā grupā divas kārtas pirms noslēguma pagaidām bez zaudētiem punktiem cīnās Norvēģija, bet cerības uz vietu pusfinālā saglabā Slovēnija, Ungārija, Islande un Portugāle, bet Zviedrijai ar trīs zaudējumiem nav cerību iekļūt pusfinālā.

Eiropas čempionāta pusfināla spēles notiks piektdien, sestdien risināsies "mazais fināls" un spēle par piekto vietu, bet fināls plānots svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!